Skocz do zawartości

jak sie ta uszcelke wymienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dotyczy uszczelke drzwi w ktora wchodzi szyba przy zamykaniu tlumi ona chalas z zewnatsz podczas jazdy (przod) czy taka uszczelke sie jakims sposobem wymienia ostatnio ja wymienialem i pytam bo po zalozeniu szyba sie nie chciala zamknac jak by na tej uszcelce byl jakis scisk a po zamknieciu szyby na calej dlugosci szyby sie niedociskala natomiast Pan ktory mi ja sprzedal powiedzial ze byla w samochodzie bylo wszystko ok i dopiero ja zdemontowal musi tak byc bo bez problemu ja odbierze spowrotemm dlatego pytam czy jest na to jakis kn if zalozyc ja zalozylem napewno dobrze gdysz zakladalem z powrotem stara i jest tak jak bylo.

I czy wiecie gdzie idzie taka uszczelke kupic nowa orginalna.

e36 sedan 93r

Pozdrawiam.

Opublikowano

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/316i-M40/ECE/L/M/1993/05/mg-41/ill-41_0937/

Chodzi o uszczelkę nr 2. Jeżeli tak to najlepiej jak tam gdzie sie szyba chowa na gózre to wsadz jakiś srubokręt i ją wciskaj. Musi dokładnie dojść i sie ułżyć.

Opublikowano
  • Autor
tak o ta i tez tak ja wkladalem juz wiem ze z nia bylo cos nie tak mozliew ze z takiego samego samochodu tylko 92r moj 93r moze nie pasowac po zalozeniu tak jak wyzej szyba nie chciala sie zamknac no a jak sie za knola to uszczelka na calej dlugosci sie nie dociskala