Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem w e46 320D jeżeli jest pogoda tak wilgotna np. jak pada sobie deszczyk i wł klime do z wraz z zimnym powietrzem z nawiewów leci para wodna w upalną pogode tego niema . ma ktoś z was taki problem czekam na podpowiedzi.
Opublikowano

Nie żebym sie czepiał :wink: ale w tych temperatura klima sie nie właczy. Poniżej chyba 10 stopni kompresor nie zostanie włączony.

W upalne dni tego nie ma ponieważ raz że upał a dwa klima wysusza powietrze - nie poleci para.

Na początek sprawdz czy nie masz zasyfionego filtra przeciwpyłkowego , albo mokrego.

Opublikowano
Zgodze się z tobą w związku z włączniem tej klimy w tych tem. ale problem mam z tamtego sezonu i na zime to sobie odpuściłem ale pomału sezon się z bliża i czas usunąć usterke a co do filtra to jest nowy węglowy włożony.
Opublikowano
u mnie to samo zeszlego lata. Podczas jazdy w pewnym momencie z nawiewu leci para kiedy wylacze klime i zalacze ponownie problem znika ale raz na jakis czas znowu to samo. Na zime zostawilem to ale teraz juz musze sie za to wziasc
Opublikowano
A powiedz mi kolego czy gdzieś się podpytywałeś się coś na ten temat jakiegoś fachowca bo mi jeden powiedział że mam przegrzany freon i muszę go wymienić ale nie wiem czy to może być to chociaż kiedyś mi padł ten czujnik co załącza wiatrak na chłodnice i klima mi się podczas jazdy dmuchał ciepłym powiertzem ale po dczas jazdy zaczeła działać normalnie a na postoju to nie chłodził wiatrak no ale jeszcze nie wymieniałem jeszcze tego freonu wię nie wiem czy to to.
Opublikowano
zeszlego lata nawet swiezo po wymianie tego odczynnika czy tam freonu dalej leciala para raz na jakis czas z tym ze nieodgrzybilem jej wtedy wiec niewiem czy ma to cos do rzeczy ale bardziej bym obstawial ten filtr przeciwpylkowy