Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiec takie pytanko. Oprucz filtra powietrza jakie filtry sie znajduja w moim 320d ? jest podobno filtr odmy czy cos i jeszcze jakies inne. Lekko mi obroty faluja na zimnym, mechanik powiedzial zeby najpierw wykluczyc najprostsze pszyczyny zaczynajac od filtrow. Ten od powietrza mam zawalony to wiem napewno i niewiem jak z reszta filtrow. Wiem ze juz o tym tutaj bylo wiec jak by ktos mogl podac ta stronke to bym byl wdzieczny bo jakos niemoge znalezc aha i jak by dalo rade to jakies foteczki tych schowanych filtrow gdzie one sa zebym mogl je samemu wymienic. Z gory dziekuje:) aha i jeszcze slyszalem ze turbinka tez posiada jakis filtro czy to prawda ?
Opublikowano
LEJDON na stronce głównej poszukaj "zrób to sam" wejdź w temat a tam kolega piotres dokładnie opisał co i jak z fotkami. filtr odmy też gdzie się znajduje i jak wymienić. filtr odmy tylko orginał nawet IC niema zamienników koszt ok 90-100 PLN. reszta wedle uznania.
Opublikowano
Akurat dziś kupiłem filtr separatora (odmy) w Aso BMW. Kosztuje dokładnie 84,20 ale jak go złapałem do ręki, obejrzałem i popatrzyłem z czego jest zrobiony i pomyślałem ile kosztuje jego wyprodukowanie to poczułem się jakby mi ktoś dał w mordę. Ja rozumiem, że BMW, że luksus itd ale za kawałem plastiku z jakąś zasrana gąbka za równowartość litra średniej klasy whisky to trochę przesada.