Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar kupić BMW 316 Automat z 95r przywieziny z niemiec przebieg 115ty - tylko jest jeden problem jak oglądałem autko na kanale to zauważyłem wyciek z silnika jakies 10cm za paskiem klinowym od alternatora - wedlug gościa jest to wyciek z z pod pokrywy łańcucha no i wystarczy dokręćić śruby i powinno pomóc. A jak nie to stwierdził że zdejmie pokrywe i zrobi na slikon. Co sądziecie - dodam że autko jest zalane półsyntetykiem (dziwne jak na ten przebieg ale w dokumentach jest ok są kartki od wymian więc ok), a jest olej na miarce tak jak powinien być - czy jest to coś poważniejszego - może wyciek z automatu (wg. mnie nie bo cieknie po takim troszkę wyżej nad zalamaniem. :?: :?: :?:
Opublikowano
Mam zamiar kupić BMW 316 Automat z 95r przywieziny z niemiec przebieg 115ty - tylko jest jeden problem jak oglądałem autko na kanale to zauważyłem wyciek z silnika jakies 10cm za paskiem klinowym od alternatora - wedlug gościa jest to wyciek z z pod pokrywy łańcucha no i wystarczy dokręćić śruby i powinno pomóc. A jak nie to stwierdził że zdejmie pokrywe i zrobi na slikon. Co sądziecie - dodam że autko jest zalane półsyntetykiem (dziwne jak na ten przebieg ale w dokumentach jest ok są kartki od wymian więc ok), a jest olej na miarce tak jak powinien być - czy jest to coś poważniejszego - może wyciek z automatu (wg. mnie nie bo cieknie po takim troszkę wyżej nad zalamaniem. :?: :?: :?:

Jak juz bedzie sciagal pokrywe rozrzadu to kup oryginalna uszczelke,

silikony nie trzymaja na tlustych powierzchniach, a tam odtluscic

bedzie baardzo ciezko - przerabialem to, zrobilem miske olejowa

na silikon bo oryginalna uszczelka sie rozpadla - potem juz ciagle

stamtad cieklo.

Wez krople tego oleju na czysta biala kartke papieru, olej w automacie

powinienes miec ATF czyli czerwony, bedzie latwo rozpoznac - poza tym

one zupelnie inaczej pachna. Poza tym gdzie automat, a gdzie rozrzad..?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Wiem już jest o olej silnikowy - tak więc jeszcze jedno pytanko - jak zdejmie się tą klape łańcucha czy jest tam slikon czy oryginalna uszczelkia tam przychodzi oraz cz jest tam dużo zabawy może trzeba wymienić coś jeszcze - mile widziane wszelkie uwagi
Opublikowano
Wiem już jest o olej silnikowy - tak więc jeszcze jedno pytanko - jak zdejmie się tą klape łańcucha czy jest tam slikon czy oryginalna uszczelkia tam przychodzi oraz cz jest tam dużo zabawy może trzeba wymienić coś jeszcze - mile widziane wszelkie uwagi

Jesli juz to rozbierasz (jest troche roboty) to polecam zakup oryginalnych uszczelek. Pamietaj ze jest ich co najmniej trzy

- uszczelka pomiedzy dolna pokrywa rozrzadu a blokiem

- uszczelka pomiedzy gorna pokrywa rozrzadu a blokiem

- uszczelka pomiedzy dolna i gorna pokrywa rozrzadu

Z reszta w tamtej okolicy jest bardzo duzo potencjalnych miejsc gdzie

moze leciec olej (chociazby uszczelnienie walu) wiec zanim zaczniesz

rozbierac na kawalki proponuje

- umyc porzadnie przednia czesc silnika

- pojezdzic 1-2 dni (zaleznie od intensywnosci wycieku)

- sprawdzic dokladnie punkty w ktorych leci

Tak to wyglada na rysunkach (nie wiem czy to akurat Twoj

rocznik, ale we wszystkich bedzie z grubsza tak samo)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=11_1376&hg=11&fg=10

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl