Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokładnie chodzi o dwa oringi osadzone na rurce ( ze sprężyną )odpowietrzenia komory silnika. Ważne by miały przekrój prostokątny a nie okrągły.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

A samemu, to się nie chce poszukać ?

W przydatnych linkach chyba po coś to jest umieszczone ? :

http://www.realoem.com/bmw/select.do

Po za tym opis wydaje mi się lekko nie precyzyjny ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Podaje linka z tym elementem o który mi chodzi:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC21&mospid=47373&btnr=11_0112&hg=11&fg=10

Rurka ma numer 11 a uszczelniacze i dą do niej dwa jeden jako num 9 od dołu a drugi taki sam od góry. Problem polega na tym że u mnie to nie są oringi z przekrojem okrągłym tylko z przekrojem prostokątnym. Byłem z sklepie na Narbutta i nic poza przekrojem okrągłym nie mają. Zamontowałem u siebie taki oring okrągły i leci stamtąd olej. Gdzie można dostać to co potrzebuje? Może ktoś przerabiał ten temat? Już mnie cholera bierze, że za taką pierdółką tyle czasu latam!!!!!

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
W zasadzie to i normalny o-ring o przekroju okrągłym powinien uszczelnić, jak nie to można zastosować o trochę większym przekroju. Jeżeli u ciebie jest w tej chwili uszczelniacz o przekroju kwadratowym to mógł on po prostu zdeformować się z o-ringu na skutek dociśnięcia go sprężyną przez podkładkę, u mnie właśnie tak było. Jeżeli miał on faktycznie przekrój kwadratowy to jest też do dostania w jakimś sklepie z uszczelniaczami, tylko musisz podać jego wymiary.
Opublikowano
Na ulicy Warszawskiej w Ursusie jest sklep, w który są tylko różnego rodzaju uszczelki, uszczelniacze, rury i elementy gumowe. Nie pamiętam adresu, ale znajduje się on zaraz za torami po prawej stronie jadąc od strony centrum Warszawy.