Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam (wiem ze na temat modulu sporo jest ale jakos nie moge tego ogarnac),

ostatnio walcze z modulem komfortu i stanalem juz na poczatkowym etapie tzn. podlaczenie centralki pod modul (przelozylem kable z oryginalnej bialej wtyczki do tej zoltej w module oraz z tej 5-cio pinowej czarnej kostki przelozylem wszyskie 5 kabli do tej czarnej kostki w module) precyzyjniej:

czarna kostka w module:

-czarny

-niebiesko/szary

-czerwono/czarny (tego nie przelozylem bo nie bylo takiego w mojej oryginalnej centralce - po prawo za schowkiem)

-bialy

- czerwono/zielono/zolty

-fioletowo/czarny (tego nie ma w module wiec nie przelozylem)

-brazowy

zolta kostka:

-bialo/zioelony

-bialo/zielono/zolty

-bialo/niebieski

-bialo/czarny

w tej bialej kostce (oryginalana centralka) jest jeszcze sporo kabli a w tej czarnej 3-pinowej zadnego nie przelozylem bo nie wiem gdzie, sa tam z tego co pamietam:

-brazowy

-brazowo/?????/zolty

-siwo/czarny

z gory dziekuje za pomoc aha a moje auto to Compact 1996 316 korzystam ze schematow ktore sciagnalem z linku "ziomala" (chyba)

Opublikowano

Tak wiec doszedlem do tego co bylo zle....

chodzi o ta czarna kostke z tylu modulu komfortu, sa tam 4 kable ktore ida od centralki

2 jakies diagnostyczne

- bialo/zolty

- bialo/fioletowy

oraz jeden z zasilaniem :)

- czerwono/zielony

po podlaczeniu tych oto przewodow centralaka zadzialala - SUKCES!!!

Pojawil sie jednak kolejny problem a mianowicie chodzi o zapalanie sie swiatala po otworzeniu drzwi, teoretycznie za ta funkcje odpowiedzialny jest kabel

- fioletowo/czarny (w module komfortu)

- brazowo/czarno/zolty (w mojej starej centralce)

tak wiec jasnym dla mnie bylo ze musze te dwa kable polaczyc i co? I nic!!! zero reakcji, dodam ze lampka dziala i to na pewno nie jest wina zarowki

Jak dobralem sie do sufitu to okazalao sie ze do lampki idzie 5 kabli

- 2 brazowe

- bialo/czerwony (na bank zasilanie bo sprawdzalem)

- brazowo/czarno/zolty (taki sam jak ten co wychodzil ze starej centralki)

- fioletowo/bialy (nie mam pojecia od czego jest)

Dodam ze mam lampke srodkowa i dwie boczne obok niej (czyli razem 3 zarowki i kazda ma swoj wlacznik)