Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z racji tego że spaliła mi się żarówka od kierunkowskazu tylnego poszedłem do sklepu celem zakupu żarówki. Będąc w sklepie pomyślałem czemu by nie założyć żarówek LED są przecież bardziej oszczędne no i tak szybko się nie przepalają. Po wymianie żarówek troszkę się zdziwiłem pomijając fakt że dają bardziej skupione żródło światła tym że przerywacz zwariował i kierunkowskazy migały bardzo szybko tak jak się to dzieje jak przepala się żarówka. Przy włączeniu awaryjnych normalna częstotliwość świecenia. Czy spowodowane to jest tym że żarówki mają dużo mniejszą moc a przerywacz ustawiony jest na jakiś tam pobór prądu tylko dlaczego na awaryjnych tak nie robi?

Opublikowano
kolego a wymieniłeś napewno wszystkie żarówki od kierunków??? przednie, tylne (+ te w błotnikach o ile masz, biorąc pod uwage że ilnik m40 pewnie nie ale różnie w beemkach ludzie cudują więc pytam)???
Opublikowano
To wystarczy zmienić wszystkie na ledy i będą migać normalnie?

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
mi się wydaje że po wymianie wszystkich powinno być wporządku bo wygląda to tak że w przypadku diodowych tylko z tyłu przerywacz od kierunków "widzi" je jako przepalone bo biorą znacznie mniej prądu a po wymianie całego kompletu pownno byc ok;)
Opublikowano

Dzięki koledzy za wypowiedzi ale tez już do tego doszedłem i powiem szczerze że w normalnych lampach troszkę kiepsko wyglądają ledy (punktowe światło) poza niewielkimi oszczędnościami prądu.

Myślę że temat można zamknąc Pozdrawiam