Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to moje pierwsze bmw takze pisze bo nie wiem

jakie moga byc przyczyny nie dzialania 1 drzwi ( tylnie od kierowcy )

czy to moze byc silownik ( tzn czy sie psuja )

czy moze instalacja

czy moze sterownik centralnego zamka

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mój sąsiad ma ten sam problem w tym aucie. Jakiś czas nie zamykały się, potem się zamykały a nie otwierały. Zawsze tylko tylne drzwi. Z tego co wiem to zamek jest z elektromagnesem i nic z tym nie zrobisz (może się mylę). On rozbierał kilka razy i nic nie pomogło. Chyba tylko wymiana całego zamka pomoże.

Pozdrawiam,

Edytowane przez bekon74
Opublikowano

" caleko zamka " tzn silownika?

ale powiem ci ze tez takie ostatnio wrazenie mialem ze sie otworzyly jak otwieralem

rozbieralem tapicerke i ciezko tam dojsc do tego silownika

jedno co moge sprawdzic to przeciac przewod zasilajacy go i sprawdzic czy tam prad jest

jesli jest to kupie chyba uniwersaly silownik za 15 zeta i podlacze go tam , tak jak patrzylem to chyba nie bedzie to trudne

Opublikowano
Zapytam jeszcze kumpla i dam znać. Przecinać nie musisz bo prąd na 100% jest. Tak jak pisałem rozbierał to kilka razy, raz jedne drzwi raz drugie i nic to nie dało. Jak mówił jest tam jakiś elektromagnes. U niego raz działa a raz nie ale tylko w tylnych drzwiach.
Opublikowano

hej,

gadałem z nim i powiedział, że można ten uniwersalny siłownik założyć. Montujesz siłownik na tym cięgnie co zamyka ,tylko instalacje trzeba przerobić a żeby go wymontować to trzeba szybę wyciągnąć i rozmontować belkę.

Znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item512981752_bmw_e36_centralny_zamek_od_ss.html

http://moto.allegro.pl/item530137755_bmw_e36_silowniki_centralnego_zamka.html

i tu widać, że idzie je rozmontować.

Opublikowano

tak wlasnie myslalem ze ciezko to bedzie zrobic , ale w zime to mi sie tego nie bedzie chcialo robic , zamontuje chyba ten uniwersalny , tak jak tapicerke zdjolem to tam on idealnie bedzie pasowal i nigdzie nie bedzie chyba wadzi ( przynajmniej tak mysle ) bo to roznie bywa , dam rade mysle dzisij zarowke wymienialem w panelu nawiewu niebylo tak zle

dzieki za info

pozdro

Opublikowano

Nie ma za co dziękować! Forum jest od tego żeby sobie pomagać. Spróbować zawsze możesz. A jak nie zadziała to szukać w linkach, które przesłałem.

Pozdrawiam, :D