Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ost pojawił się problem ze światła zaczeli mi lekko mrugać i podświetlanie w liczniku stanu kilometrów , ost wycieraczki odmówiły posłuszeństwa w czasie jazdy po wyłączeniu silnika i włączeniu go ponownie wszystko już było ok , dzisiaj znów światła zaczęli mrugać a do tego całe oświetlenie licznika i konsoli środkowej zgasło przez chwile po czym znów zaczęło świecić wie ktoś może miał podobny problem co to może być i gdzie szukać przyczyny bmw 318 93r
Opublikowano
mialem podobny problem,tylko na razie sie sam naprawil, ale jak szukalem info to dowiedzialem sie ze to moze byc przekaznik swiatel przy bezpiecznikach, lub przetarte kable w tylniej klapie -e36
Opublikowano
no właśnie dziwne czyściłem silnik i potem miałem spokój na jakiś czas z tym mruganiem ale znów się to powtórzyło pasek od alternatora zauważyłem ze jest na wykończeniu i piszczy możne to od tego? w tygodniu wymienię i zobaczę
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
BMW 316i Ja mam też taki sam problem z oświetleniem. Już wyjaśniam: Po odpaleniu silnika światła + kontrolki + oświetlemie wnętrza samochodu zaczyna mrugać a gdy dodaje gazu (zwiększam obroty silnika) to wszystko zaczyna szybciej mrugać.Chociaż są takie momenty że jest ok. Nie wiem o co chodzi. POMOCY
Opublikowano
Myśle że należy rozebrac alternator i zobaczyc w jakim stanie jest komutator i szczotki. Szczotki moga sie kończyc i objawem jest własnie takie mruganie. Jest tez możliwośc że połaczenia przewodów alternatora śniedzieją i wystarczy je oczyścic lub przewód "masa" łączący karoserię z silnikiem również śniedzieje.