Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupilem felgi Borbet E 17x8J et35 przod 17x9,5 et35 tył. Jakie opony dobrac tak aby nieobcierały nadkoli , chodzi o te na tył. Wolal bym jakis wiekszy profil , rozumicie sami nasze polskie drogi. Pozdrawiam z gory dzieki za wypowiedzi.
Opublikowano

Ale dowaliłeś do pieca z tymi felgami :lol:

Wypadałoby teraz wsadzic na przód 215/45/17 a na tył min 235/40/17 ale to i tak będzie naciągnietę.

Masz pewnie sedana i cos szersze niż 235 może nie wejśc.

Po kiego grzyba takie fele skoro sam znasz stan Naszych dróg :?: Będziesz miał teraz szeroko i twardo.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ale dowaliłeś do pieca z tymi felgami :lol:

Wypadałoby teraz wsadzic na przód 215/45/17 a na tył min 235/40/17 ale to i tak będzie naciągnietę.

Masz pewnie sedana i cos szersze niż 235 może nie wejśc.

Po kiego grzyba takie fele skoro sam znasz stan Naszych dróg :?: Będziesz miał teraz szeroko i twardo.

Tania je wyrwalem dlatego kupilem .W polsce jestem zadko jezdze glownie na zachodzie (holandia). Mam jeszcze ptanie czy niebedzie tak ze na liczniku bedzie 120 a bede jechac 110 ?? I glowne pytanie czy niebeda obcierały?.Pozdro

Opublikowano
Z tym licznikiem to zależy jakie oponki wsadzisz. Oryganalna średnica to 205/60/15.

Masz tu przelicznik:

http://www.ostragorka.eu.org/~swietokrzyska/opony.html

A czy będzie obcierac :?: Hm według mnie tak choc mogę się mylic. Ale jak wspomianlem oponka 235 na tył to min.

Fajny przelicznik ale na feldze 9,5j chyba opona bedzie troche naciagnieta wiec sie obnizy, tego tam nieuwzglednimy :mrgreen: Dzieki za pomoc pozdro