Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, w zwiazku z tym ze moje seryjne zawieszenie zaczelo mnie coraz bardziej draznic na zakretach stwierdzilem ze je wymienie.. z cen kompletnych, nowych zawieszen zdecydowanie najtanszy jest supersport i wlasnie mam pytanko odnosnie tego zawieszenia - czy ktos ma/mial zawieszenie tej firmy ?? jak sie ono sprawuje ?? w porownaniu do bilsteina b8 cena jest prawie 2x tansza - supersporta ze sprezynami widzialem na allegro za 1500 natomiast bilstein same amorki 2300 .. czy jest ono rowniez 2x gorsze ?? ew. co innego podobnego cenowo ?? zastanawiam sie nad nowym bo uzywanych jak na zlosc nikt ostatnio nie sprzedaje ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

witam

tez sie tym tematem interesuje

dołaczam sie do pytania kolegi

mam "oferte jacki auto sport"

tam to wyglkada tak

sprezyny cobra obn 20/10 620zł

sprezyny cobra obn 40/20 658

zawias cobra EVO I regulowana wysokosc prz 30-70 tył 20-50 3848,00zł

zawias cobra EVO II regulowana wysokosc i elastycznosc odbicia prz 30-70 tył 20-50 4811,00zł

amortyzatory cobra sport gazowe typ race 1304,00zł

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
to bylo na allegro doslownie wczoraj jeszcze ale dzis tego juz nie ma ..
Opublikowano

ale cena jest dosc ciekawa tylko główne pytanie brzmi

co to jest i czy jest to sens kupowac

Opublikowano

Witam

Sam sobie odpowiedz co możesz dostać za 1500zł cudów nie ma tania lipa szczególnie amortyzatory. Sprężyny pewnie by uszły (łatwiej zrobić i ogólnie są tanie). Bilsteina jak kupujesz to wiesz co masz po pierwsze gwarancje po drugie możliwość regeneracji i wtedy możesz zadecydować o zmianie twardości i wysokości.

Pozdro

Opublikowano
Zgadzam sie...jak juz kupowac to cos firmowego...ja np czekalem cierpliwie na cos uzywanego (codziennie przegladalem Allegro) az w koncu kupilem uzywane sprezyny plus amorki Bilsteina za 280 zl!!!!!! i sa wypas...ostatnio dokupilme sprezynki na tył (ktoere jutro zaomntuje)...tak wiec proponuje powoli skompletowac cale zawieszenie. za czac od przodu bvo tyl oryginalnie jest calkiem calkiem...
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld
Opublikowano

hmm mi wlasnie odpisali z mtsbilstein ze :

BILSTEIN B10 POWER KIT

1900zł/kompl

no i wlasnie stwierdzam ze od jakiegos supersporta jest on niewiele drozszi a napewno bedzie lepszy ..

Opublikowano
hmm mi wlasnie odpisali z mtsbilstein ze :

BILSTEIN B10 POWER KIT

1900zł/kompl

no i wlasnie stwierdzam ze od jakiegos supersporta jest on niewiele drozszi a napewno bedzie lepszy ..

Napewno będzie lepszy :cool2:

Opublikowano
witam , ja mam supersporta( amory i strezyny) od roku. nikomu nie radze zakupu tego szitu. slabe wykonanie i niechlujnie pomalowane. farba zaczyna mi zchodzic z elementow metalowych amorow przednich. slabo amortyzuja i nie sa twarde. sprawnosc nowych amorow wynosi 75%(sprawdzalem).
Opublikowano
witam , ja mam supersporta( amory i strezyny) od roku. nikomu nie radze zakupu tego szitu. slabe wykonanie i niechlujnie pomalowane. farba zaczyna mi zchodzic z elementow metalowych amorow przednich. slabo amortyzuja i nie sa twarde. sprawnosc nowych amorow wynosi 75%(sprawdzalem).

To że wyszła sprawność 75% to na to nie ma co patrzeć, wiem to z doświadczenia. Rózne maszyny pokazują innaczej tzn na jednej 75% oznacza bardzo bobrze a na innej 65 % oznacza bardzo dobrze - to zależy wszystko od maszyny i jej kalibracji - czyli reasumująć nigdy nie spotkałem sie żeby wyszło 100% nawet jak to są oryginalne supergwiazdy, zawsze jest tak granica do której maszyna wskazuje.

Po drugie to co pokazuje maszyna to moze w pewnym sensie odzwierciedla stan amora ale uwierz mi może pokazać i nawet 75% a amor mozę cieknąć, może bić i za tydzień się wysypać całkowicie.

Byłem osobiście z ciekawości na takim sprawdzeniu, rozmawiałem z właścicielem maszyn i czytałem na forum wypowiedzi kolegów i wszystko się potwierdza. Nie zaprzeczam ze nic to nie daje ale z czystej ciekawości watro pojechać, czemu nie.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

schodzaca farba to jeszcze nie taki problem :?

ze nie twarde to raczej wina samych sprezyn ale jesli słabo amortyzuja to gorzej

z tego co piszesz wynika ze nie jestes zadowolony czyli kicha albo jestes zbyt wymagajacy

ciekawe czy ktos jeszcze ma taki zawias i jakie sa jego opinie

pozdrawiam