Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

A więc tak... mam E36 i głośniki z przodu są w dość "kijowych" miejscach... ale co ja biedny moge poradzić...

Chce je wymienić na coś lepszego bo mam serie... a mam kpl [głosniki, zwrotki i tweetery] co zostały mi po Cali czy Vectrze... niepamiętam :mrgreen:

I tu pytanie bo te głośnki mają 16cm. a jak wiadomo te seryjne 13cm o ile się nie myle... więc nie wejdą ale pomyślałem że zrobie sobie z mdf'u jakieś dystanse czy cuś.

I przy okazji wpadłem na kolejny pomysł :mrgreen: że zamiast je wkładać normalnie jak te seryjne żeby mi grały w nogi to zrobić je jakoś zeby były nakierowane troszke na mnie, czy to coś da?

Dzięki :) :norty:

Opublikowano

Idzie wszystko zrobic.

Jak chcesz zalozyc 16 z nachyleniem do przodu to musisz wyciac takie otwory w orginalnych oslonach jak ksztalt adapterow ktore sobie zrobisz z mdf.

Inaczej ci nie beda pasowac.

A jak masz czas i ochote to zrob odrazu nowe oslony z wlokna szklanego i oklej sztuczna skora. Bedzie jak orginal.

Opublikowano

dzięki za link.

No właśnie też myślałem o drzwiach... no nic, zastanowie się i trzeba by robić pomału :)

BMW troche spartaczyło umieszczając głośniki tam w nogach...

Opublikowano

No niestety BMW spartaczyło e36 :D

W e46 też sie nie postarali, głośnik przykrecili do tapicerki i gra razem z nią :D

Na tym forum co podałem link jest duzo ludzi co naprawde znają sie na Car Audio, więc napewno pomogą.

Powodzenia

"Nie trzeba grać głośno, żeby być słyszanym" Janusz Kofta