Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

panowie mam taki problem, a w sumie dwa problemy:)

pierwszy to taki że nie mam kontrolki ilości gazu w zbiorniku i bardzo mi to przeszkadza!jeżeli zapomne skasować licznik przy tankowaniu albo niechcący skasuję go po przejechaniu już parudziesięciu kilometrów i nie zapamiętam ile był to za każdym razem muszę otwierać bagażnik, wyjmować koło zapasowe, odkrecać pokrywe od butli i sprawdzać ile jest jeszcze gazu!!!!naprawdę to ziała na nerwy!!!!chciałem zapytać czy da się to zmienić?czy da się zmienić tą centralke od przełaczania B/G (gaz II generacja)na taką ze skala?bo niby mam kontrolke rezerwy ale ona nie jest podłączona bo gazownik powiedział że to i tak nie zdaje egzaminu wiec nie będzie tego podłączał!!!!!!znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/item514392801_wskaznik_ilosci_paliwa_lpg.html

jak myślicie czy to by zdało egzamin?

i drugie moje pytanie, co może być przyczyną złej pracy silnika (gdy zimny)i wysokiego spalania (13 - 15l/100km)?gdy silnik jest zimny to po zatrzymaniu się na światłach podczas ruszania auto praktycznie stoi!!!wciskam gaz do podłogi a on się dławi, dusi, staje!!!wtedy wciskam sprzęgło, robię przegazówę i auto powyżej 4tyś obrotów dopiero normalnie zaczyna ruszać!!!co to może być?wcześniej tego nie było!z góry dziękuję za odpowiedzi!:)

(OO( )( )OO)
  • 2 tygodnie później...