Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Oddałem auto do serwisu w Holandii, a po jakimś czasie właściciel przyznał się, że zgubił mój dowód rejestracyjny od mojej Bumy :( Teraz jestem w PL [na jeden dzień] i zastanawiam się, czy mogę wyrobić w przeciągu jednego dnia duplikat? Nie mam przy sobie żadnych papierów od BMW [przyjechałem innym autem], nie mam OC, karty pojazdu, itd... Pomóżcie. Czy mogę wyrobić duplikat, nie posiadając żadnych innych dokumentów? Znam tylko numer rejestracyjny, nie znam nr. silnika, nadwozia, itd... ;/ HELP :(
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
nie pytaj - dzwoń do Wydziału Komunikacji, bo to jest źródło informacji, bez względu na to, co Ci tu powiedzą na forum. Według mnie do duplikatu wystarczy oświadczenie o zgubie (ogłoszone w prasie?) i dowód osobisty. Sprawdź czy nie może w razie czego odebrać dowodu ktoś z rodziny (za upoważnieniem) i przesłać Ci.
PawełH
Opublikowano
nie pytaj - dzwoń do Wydziału Komunikacji, bo to jest źródło informacji, bez względu na to, co Ci tu powiedzą na forum. Według mnie do duplikatu wystarczy oświadczenie o zgubie (ogłoszone w prasie?) i dowód osobisty.

Paweł ma rację - informacje najlepiej uzyskać w wydziale komunikacji.

Należy zgłosić zgubienie DR - tylko nie wiem czy prasie - czy może lepiej na komisariacie ( wrazie jakby ktoś inny chciał z niego skorzystać ).

Sprawdź czy nie może w razie czego odebrać dowodu ktoś z rodziny (za upoważnieniem) i przesłać Ci.

A co jak poczta zgubi duplikat?? - duplikat duplikatu??

Pzdr,

Opublikowano
Hej. Macie rację koledzy... niestety :( Zadzwoniłem... potrzebne tablice, odpis z OC, odpis z przeglądu i karta pojazdu oraz upoważnienie drugiego współwłaściciela [jeśli takowy jest]. Całkowity koszt to 72PLN :( O ja biedny :( Pozdrawiam !
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)