Skocz do zawartości

Problem z pedałem hamulca w 530D automat POMOCY?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc w sprawie pedała hamulca w E39 520D 2001r., mianowicie: Hamulec wciska się do końca i nie odbija??! nie mogę ruszyć ani w przód ani w tył, sprawdzałem płyn ham. i wszystko jest OK, kilka dni wcześniej przy naciskaniu hamulca, dziwnie on bulgotał? a dziś już się wciska i nie odbija, cóż to może być POMÓŻCIE, PORADŹCIE co zrobić?!?

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :cry2:

Opublikowano

jak bulgotał to pewnie komora tam gdzie jest pompa i serwo była zalana wodą

no a że mróz to pewnie gdzieś przymarzło

jak sprawdzałeś płyn to nie było na dole wody ?

Opublikowano
w zbiorniku poza płynem nic nie było, cóz mogę zrobić by było dobrze??

w zbiorniczku nie

w tej komorze gdzie jest serwo i pompa

jak otworki na dole się pozatykają to komora wypełnie się deszczówką

no i masz bulgotanie

ja bym próbował szuszarką do włosów ogrzać serwo bo rozumiem że wody już na dole nie widziałeś

spróbować warto ale kiedyś to opisał jeden z kolegów - woda zamarzła w serwie i je uszkodziła a objawy były takie że pedał był twardy

a jak odmarzło to serwo nie wspomagało hamulca

jedno jest pewne ogrzaniem już nic więcej nie zepsujesz a jedynie jeśli mambrana jeszcze nie uszkodzona możesz pomóc

a jeśli by faktycznie odpuściło to warto by dobrze serwo wysuszyć dalej je grzejąc

Opublikowano

Prawdopodobnie miałeś rację, auto postało w garażu i blokujący się hamulec odpuścił, i wszystko jest w porządku :dance:

Dziękuję ci bardzo za radę dajan :modlitwa:

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Kolego w 100% masz wodę w serwie,miałem ostatnio to samo.Ja osobiście rozebrałem je i wysuszyłem tylko zwróć uwagę przy składaniu na te gumy aby były szczelnie z powrotem złożone. A i przeczyść sobie od razu te kany aby woda dobrze spływała.Pozdrawiam