Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa takie teoretyczne pytania, czy kupili byście auto po swapie ?

Oczywiście zakładam dobrą robote a nie że wszystko zrobione jakimś drutem :cool2:

I czy jeśli byście kupowali auto po swapie na większy silnik, ale przy zmianie na taki który z wyglądu praktycznie nie różni się od poprzedniego, to woleli byście zgłosić zmiane silnika do dowodu rejestracyjnego, czy np. pozostać przy poprzedniej pojemności żeby płacić np. mniejsze stawki za ubezpieczenie ?

Opublikowano
jesli swap bylby zrobiony przez fachowcow a nie pana Rysia w garazu to dlaczego nie.

ja bym nie zglaszal zmian w dowodzie :)

Zgadzam się, ale czasem tzw. "Pan Rysio" ma większe pojęcie niż "fachoffffcy" :)

Opublikowano
Mam dwa takie teoretyczne pytania, czy kupili byście auto po swapie ?

Oczywiście zakładam dobrą robote a nie że wszystko zrobione jakimś drutem :cool2:

I czy jeśli byście kupowali auto po swapie na większy silnik, ale przy zmianie na taki który z wyglądu praktycznie nie różni się od poprzedniego, to woleli byście zgłosić zmiane silnika do dowodu rejestracyjnego, czy np. pozostać przy poprzedniej pojemności żeby płacić np. mniejsze stawki za ubezpieczenie ?

Hmmm - czyli np z 2,0 na 2,5

z 2,2 na 3,0

z 1,6 na 1,8 itd

Nie wiem jak w twojej ubezpieczalni - ale w mojej stawki od pojemności są podzielone tak - że zamiana powyżej 2,0 nie skutkuje przyrostem składki OC. Więc akurat to nie będzie miało większego wpływu na koszta ubezpieczenia.

Inaczej byłoby w przypadku: z 1,6 na 3,0. Wtedy stawka wzrośnie - no ale silnik ma o 2 cylindry więcej niż tan wpisany w papierach :P

Co do drugiego pytania ( a raczej pierwszego) - ja osobiście takim rozwiązaniem zainteresowany nie jestem.

Pzdr,