Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zaczal mi parowac jeden reflektor, wydaje mi sie ze po wymianie zarowki. wymiana zajela mi sporo czasu bo odkrecilem latwo, ale pozniej ciezko bylo zakrecic gdyz zarowka wypadala mi z mocowania przy zakrecaniu, moze podczas wymiany dostala sie do niego wilgoc? probowalem poszukac jak mozna sie tego pozbyc i najlatwiejszym sposobem jaki znalazlem to osuszenie reflektora suszarka. chce tego sprobowac, mam pytanie czy podczas takiej operacji nie uszkodze lampy, chcociaz podejrzewam ze nie powinienem? :) mam xenony.
Opublikowano

u mnie też zaparował kierunek przedni i po oględzinach okazało się że jest pęknięty na rogu

zdemontowałem wysuszyłem suszarką aż był "gorący" "zawulkanizowałem" pęknięcie poxipolem i już drugi m-c nie parujeee :dance:

pozdro dla wszystkich!!!

Opublikowano

O ile mi wiadomo to sa firmy, najczesciej to przydomowe male działalności ktore zajmują sie odnajdywaniem i kasowaniem zrodeł parowania. No a jesli pekniety jest klosz to niestety trzeba wymienic.

A tak na marginesie, rush pytanie do Ciebie, masz same soczewki z zarowka H7 czy wymieniales zarnik? Nie pytajcie czemu pytam :D