Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam zamiar wymienić tarcze hamulcowe w swoim E-34 i znalazłem ciekawą (w opisie przynajmniej) alternatywę.Można w sumie za niewielka kasę załozyc tarcze firmy ATM MIKODA nawiercane i nacinane czyli w połączeniu z wymiana klocków i płynu hamulce powinny sporo sie poprawić.Tylko nie wiem jaka będzie praktyka.Jeśli ktoś z forumowiczów szanownych użytkował takie tarcze bądż przynajmniej wyrób tej tej firmy i może się podzielić ze mna wrażeniami z eksploatacji to bardzo chetnie poczytam.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Nie dotykaj się do MIKODA, założyłem je do e32 i po przejechaniu 3tyś, km musiałem wywalić . Kierownicą telepało tak że nie można było jej utrzymać przy hamowaniu. Skusiłem się też opisem i "przystępną ceną". Tarcze i klocki zmieniane były w kwietniu, tak że wpływ warunków atmosferycznych ( rozgrzane a potem lodowata kałuża ) był zerowy.
Opublikowano
Witam.Mam zamiar wymienić tarcze hamulcowe w swoim E-34 i znalazłem ciekawą (w opisie przynajmniej) alternatywę.Można w sumie za niewielka kasę załozyc tarcze firmy ATM MIKODA nawiercane i nacinane czyli w połączeniu z wymiana klocków i płynu hamulce powinny sporo sie poprawić.Tylko nie wiem jaka będzie praktyka.Jeśli ktoś z forumowiczów szanownych użytkował takie tarcze bądż przynajmniej wyrób tej tej firmy i może się podzielić ze mna wrażeniami z eksploatacji to bardzo chetnie poczytam.

Pozdrawiam.

Sam nie jezdzilem na tych tarczach ale znam takich co jezdzili - 99% osob nie poleca!.

Pablo... masz E34 2,5 litra a chcesz sie bawic w nacinane/wiercone... ja w swoim leciwym E34 jezdze na

tyl Brembo kloce Lucas

przod Zimmermann kloce Jurid

Nie mam zadnych zastrzezen co do hamulców. (przod mam niewentylowany).

Po co zmieniac fabryke (w tym przypadku moim zdaniem wywiazali sie ze swojego zadania)

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl