Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przy ok 3000 obr/min slychac strasznie dziwny dzwiek zaraz pod prawa reka(skrzynia - katalizator) co to moze byc??dodam ze jak nie dochodzi do 3000 obr/min to nic nie slychac i jest oki! powyzej dopiero slychac dziwny dziwiek nawet nie wiem jak go opisac cos jakby katalizator ale nie do konca!

Opublikowano
slychac strasznie dziwny dzwiek zaraz pod prawa reka

Świszczy, brzęczy, piszczy, skrzeczy, kwiczy, kwęka, stęka, brynkoli, popierduje, czy piłuje :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sprecyzuj, bo "strasznie dziwny dźwięk" to trochę mało.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
swiszczy brzeczy!! bardziej na brzeczy!!

Popukaj w katalizator na postoju, z kanału. Tylko delikatnie :!:

Może "brzęczyk" się odezwie. To może być luźna osłona katalizatora, albo (gorzej dla ciebie) oberwany wewnątrz wkład katalizatora, możliwe zwłaszcza jeśli kat jest pogięty.

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

mam zapasowy katalizator uzywany wiec moze zamontuje bedzie lepiej albo wywale to calkiem!!

dzieki za wskazowki!!

pozdrawiam

Opublikowano
swiszczy brzeczy!! bardziej na brzeczy!!

Moze to byc tez ktoras z przerdzewialych/obluzowujacych sie mocowan pod tlumikiem (zwlaszcza pod tlumikiem srodkowym). Wlasnie w okolicach 3 tys obrotow srodkowe mocowanie lubi wpadac w rezonans.

Ja bym zaczal od sprawdzenia wlasnie tego.

Opublikowano
Moze to byc tez ktoras z przerdzewialych/obluzowujacych sie mocowan pod tlumikiem (zwlaszcza pod tlumikiem srodkowym). Wlasnie w okolicach 3 tys obrotow srodkowe mocowanie lubi wpadac w rezonans.

O :!: Też może tak być :!:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

zadna z oslon nie jest luzna, katalizator wedlug goscia gtory sluchal pod autem nie wydaje dziwnych dzwiekow!ale podpowiedzial mi ze moze to byc poduszka pod silnikiem lub poduszka skrzyni!tylko biegi wchodza dobrze wszystko chodzi jak powionno tylko ten dzwiek!

pomozcie bo juz nie moge!

a moze wyciac kata??