Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów czy ktoś z Was może mi napisać jak doprogramować pilota do webasto ( E39 TURING ) T60 Pozdrawiam i czekam za odpowiedzia
Opublikowano
witam kolegów czy ktoś z Was może mi napisać jak doprogramować pilota do webasto ( E39 TURING ) T60 Pozdrawiam i czekam za odpowiedzia

:mad2:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92801&start=15&sid=d7680bac0cdf38c08185383f804cac36

Masz tam 2 pliki pdf - sam o nich pisałeś.

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92801&start=15&sid=d7680bac0cdf38c08185383f804cac36

tak mam ale mi chodziło o T60 a w tych pdf sa ale do T70 i T80 a ja nie mam pojęcia czy sa one takie same pod względem programowania

Opublikowano

tak mam ale mi chodziło o T60 a w tych pdf sa ale do T70 i T80 a ja nie mam pojęcia czy sa one takie same pod względem programowania

Sprawdź :mrgreen:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
właśnie sprawdzam i mam problem ze znalezieniem bezpiecznika ( ale sadze ze odłączenie akumulatora na min 5 sek daje taki sam efekt co wyciągnięcie bezpiecznika ) i narazie wielki smutek nie moge doprogramować pilota z tych opisów do T70 i T80 może jednak potrzebuje opis do T60 ( jednak wygląda pilot inaczej)
Opublikowano

Oki dałem rade z tym pilocikiem , krótki opis dla innych co bedą mieli podobny problem

dostrajanie pilota T60 E39

- kluczyk w stacyjke na pozycje 2

- wyciągamy bezpiecznik 47 ( znajduje się on nad akumulatorem ) na minimum 5 sek

-następnie wkładamy bezpiecznik

-przed upływem 5 sekund ( od włożenia bezpiecznika) wciskamy na pilocie na około 1 sek przycisf OFF

-kończymy programowanie

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja znalazłem taki opis do T60 i dopiero taka kombinacja pomogła. To wcześniejsze nie działało. Może sie przyda komuś :D

- Wyciągamy bezpiecznik - (ja odłączyłem aku bo nie mogłem dać rady z tymi bezpiecznikami)

- Czekamy przynajmniej 10 sekund.

-Wkładamy bezpiecznik i w ciągu 3 sekund, naciskamy przycisk "wyłącz" na pilocie 1 s.

Lampa na pilocie zaczyna migać (początkowo 3 razy).

- Zaczekaj przynajmniej 3 s (maks. 8 s).

- Naciśnij przycisk "Start" na pilocie zdalnego sterowania-do 1 s.

- Zaczekaj przynajmniej 3 s (maks. 8 s).

- Naciśnij przycisk "wyłącz" na pilocie zdalnego sterowania-do 1 s.