Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zaprowadziłem autko do pompiarza poniewaz miało problemy z odpalaniem, sprwadzone-ustawione wtryski i pompa- z tej strony bez zarzutu. Przy okazji wyszło jednak, ze na dwóch cylindrach jest bardzo niskie sprężanie co powoduje kłopot z odpalaniem. I teraz pytanie: Co może byc przyczyną? Moim zadniem: 1.peknieta glowica, 2. wypalone zawory, 3.zużyte pierścienie. W każdym razie glowice muszę zrzucic w weekend, jednak każda przydatna sugestia mile widziana. Jeśli głowica i zawory będą ok to czy wymiana samych pierścieni pomoże? I czy to wogole mozliwe zeby zuzyły sie pierścienie tylko na dwóch tłokach?

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
jak na 5 i 6 cyl to znaczy ,ze byla pare razy zagotowana !! jest to najslabszy punkt tego silnika podatny na przegrzania . same pierscienie pomoga ,ale na bardzo krotka chwile. okolo 2 - 5 tys km
Opublikowano
Jeszcze nie wiem na których, ponieważ autka z braku czasu nie odebrałem, a zeby na dłużej pomogło to co trza by zrobic? i dlaczego nowe pierścienie nie pomogą na dłużej zakładając, ze nie będziej już przegrzewana?

Opublikowano
trzeba sprawdzic srednice cylindra i owalnosc tloka i cylindra. zazwyczaj po dlugotrwalych problemach z temp. dochodzi do szybkiego zuzycia tych elementow, jesli tuleja cylindra bedzie wyrobiona to pierscienie przez okres tak jak pisalem uloza sie negatywnie ! opisalem ekstremalne zuzycie tych elementow, moze byc ,ze zawory puszczaja ,to juz blachostka [ wymiana i dotarcie z reguly ] glowice raczej w tej sytuacji wykluczam. tak czy owak bez demontazu tych elementow sie nieobedzie. chyba ze spadek cisnienia nie jest tak wielki . mech. musi porownac cisnienia . jesli bedzie to znosne to moze wlej ceramizer , ponoc czyni cuda ! :lol: tak sobie mysle ,ze moze wcale nie jest tak zle . pozdrawiam
Opublikowano
W trakcie szybkiej rozmowy (cholera ten brak czasu :mad2: ) powiedziałze na tych dwóch cyl. sprężanie wynosi 12, a to źle. sciągne glowice- zobaczymy co bedzie bo bardzo mnie to ciekawi :wink:

Opublikowano

Ciśnienia w cylindrach wyglądają następująco: 1.cyl: 33; 2cyl: 26; 3cyl: 20; 4cyl: 25; 5 i 6cyl: po 10... Co na to powiecie? I ile wogóle powinno być?

Dzisiaj ściągam głowice, zobaczymy co jest...