Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie co moze być tego przyczyną??Wykręciłem swiece bo silnik zaczoł się dzwinie zachowywać tj:tracił moc przy ok 2000 potem wkręcał się normalnie,silnik zaczol "dudniec"tak jakby poszedł tłumik.Po wykręceniu swiecy wytarciu jej i przejachaniu 2 km wszystko zaczeło normalnie chodzić :) co moze być tego przyczyną--uszkodzona swieca.Proszę o rady nie wiem co sprawdzać,świece,kable czy coś innego.Dodam jeszcze ze po wkręceniu go na ok 4000 tyś obrotów wskazówka obrotomierza spada na 800 i pomału schodzi na 600 obrotów(silnik już cały czas pracuje na tych obrotach)
Opublikowano

Ten link powyzej co wkleiłeś nie tyczy się raczej twojej usterki gdyż tak jak piszesz ty masz mokrą (na tej elektordzie) po wykręceniu a link tyczy się ewidentnie uszczelek pod deklem, oelj sięzbiera w gnieździe świecy.

U ciebie jezeli jest tak jak piszesz ze masz mokrą tylko jedną świecę po jej wykręceniu obstawiał bym na cewkę tej swiecy (kabli nie masz co sprawdzać bo ich nie masz :) twój silnik ma 6 cewek na każdą świecę)

Poprostu moze padać i nie daje iskry na świecę i nie pali na jeden gar w tym czasie, stąd też jest mokra a silnik zaczyna nierówno chodzić tak jak opisałeś.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
jezeli to benzyna to nie ma iskry a jezeli to olej to sa 2 wyjscia albo uszczelniacze zaworowe albo pierscienie na tloku

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Może to też być skopany komputer, ja tak miałem u siebie. Jak się podlaczyłem do komputera on pokazywał błąd że popsuty jest wtryskiwacz, pożyczyłem inny komputer podpiołem i było wszystko OK.