Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z samochodem a dokładnie mówiąc gotuje mi sie płyn w zbiorniczku od chłodnicy na desce rozdzielczej wskaźnik nic nie pokazuje tzn. pokazuje wszystko w normie a jak po dłuższej drodze odkrecam korek to wysadza płyn do góry. Dodam jeszcze ze ostatnio wymieniałem jeden z przewodów do nagrzewnicy bo mi pękł odpowietrzyłem wlałem prawie 5l płynu.

Nie wiem czy tak musi być, jak sie orientujecie to napiszcie czy jakas nieszczelnosc moze to powodować albo dostawanie sie gazu do układu chłodzenia(jak tak to którędy ten gaz sie dostaje) jeśli taki temat był poruszany to przepraszam i prosze o link do niego (łącze sie przez modem i nie mam czasu na szukanie)

Dzieki z góry za odpowiedź

POzdrawiam

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano
Mam problem z samochodem a dokładnie mówiąc gotuje mi sie płyn w zbiorniczku od chłodnicy na desce rozdzielczej wskaźnik nic nie pokazuje tzn. pokazuje wszystko w normie a jak po dłuższej drodze odkrecam korek to wysadza płyn do góry. Dodam jeszcze ze ostatnio wymieniałem jeden z przewodów do nagrzewnicy bo mi pękł odpowietrzyłem wlałem prawie 5l płynu.

Nie wiem czy tak musi być, jak sie orientujecie to napiszcie czy jakas nieszczelnosc moze to powodować albo dostawanie sie gazu do układu chłodzenia(jak tak to którędy ten gaz sie dostaje) jeśli taki temat był poruszany to przepraszam i prosze o link do niego (łącze sie przez modem i nie mam czasu na szukanie)

Dzieki z góry za odpowiedź

POzdrawiam

Jesli uklad sie nie rozszczelnia to wrzenie plyny po otwarciu korka na

goracym silniku jest jak najbardizej normalnym objawem w koncu to

wlasnie dzieki zwiekszonemu cisnieniu podnosi sie punkt wrzenia

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Na przyszłość tytułuj wątki po naszemu :)

Tytuł Twojego postu brzmi niczym jeden z wielu tpis&tricks kucharksich np. gotowanie jajek na miękko.... :D

Gotowanie zupy w garnku... :D

Jeśli po odkręceniu korka wybucha ci wulkanik w postaci kipiacego płynu, to masz niewątpliwie bąbla w układzie. Zapowietrzony układ chłodzenia... :search: odpowietrzanie :search: itd...

Jeśli wymieniałeś wężyk, to z pewnością część płynu straciłeś. Przypomnij sobie ile straciłeś, a ile dolałeś.

Pozdrawiam, Michał