Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie- dlaczego nie moge wrzucic lewarkiem na pozycje 2-3-4? Skrzynia chodzi bez zarzutow ale niestety wszystko ponizej "D" nie wchodzi i n iewiem dlaczego. Moze i by weszlo na 4 czy nizej ale niechce na sile.Moze ktos wie co jest grane.Generalnie nie sa mi potrzebne te biegi ale zastanawiam sie co jest problemem.Auto mam od 4 miesiecy i niewiem czy wczesniej wchodzily czy nie.
Opublikowano
wydaje mi sie ze jest to proste i logiczne co pisze ale ok opisze konkretniej. Mam zwyklego automata z pozycjami P-R-N-D-4-3-2 i teraz problem w tym ze lewarek (lub jak ktos nie kuma to dzwignia ktora sterczy w pionie z panela miedzy fotelami) nie chce zejsc ponizej "D" czyli ani na 4 ani na 3 ani na 2. O to chodzi koledzy
Opublikowano
:) niespotkalem sie z taka jeszcze :) i w sumie nie wiem po djabla sa te bieg? Zainteresowales mnie wiec opisuj :) ja mam septronic czy jak tam sie zwie czyli autoamt z przelacznikiem na sport lub polmanual wedle zachcianki a programy ziomowe itd wlaczaja sie automatycznie gdy warunki na drodze tego wymagaja... bo podejrzewam ze te biegi maja jakis zwiazek z "programami" jazdy
Opublikowano
wiem ze biegi 2-3-4 sa biegami pomocniczymi np przy ciagnieciu przyczepki czy jezda pod gore czy jazda na jednym biegi i wtedy automat nie przeklada lecz niestety u mnie te biegi niechca wejsc
Opublikowano

witam

pozycje2,3,4 służą do zablokowania poszczególnych biegów tzn:

przy przełączaniu na "2" skrzynia nie przełączy się powyżej II biegu.

Slży to do np jazdy górskiej (hamowanie silnikiem) , ciągnięcia przyczepy itd.

pozdrawiam

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby