Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pewien problem

ladowanie w samochodzie mam 13,98 niby nie za niskie bo powinno byc 14,0 - 14,4 ale akumulator mam do wymiany (destrukcja masy czynnej- czarny elektrolit)patrzylem po katalogach centry i jest zalecana 50AH w katalogu orginalnym BMW jest akumulator 46AH zastanawiam sie czy jak wymienie na 45AH(taki akurat mam) i zmienie regulator napiecia czy nie bedzie to za maly akumulator?

2 sprawa to olej! ile sie miesci do BMW e30 1.8iS 90 rok!?nie wiem ile mam kupowac??

pozdrawiam

Opublikowano

Do silnika wchodzi 5l oleju.

Akumulator 45Ah też sobie bez problemu poradzi.

Wymień akumulator i wtedy sprawdź napięcie.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
a w e34? bo wedle tych wskazań to wchodzi mi z golfa :) 2 bo w golfi mam troszke większy tez mam czarny elektrolit i napęczniałe ccele koło klem .. to długo nie pożyje.. a w golfie mam super nowke :) jeden rok i zadbany :) ok 50 ah ma :) można wsadzić? pozdrawiam a moze w becie dwa podłączyc drugi pod fotel?:)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
a ile oleju do 2.0 m50 :?:

a 5,75l oleju

Tak tyle podają.

Ja mam M50 i wchodzi tak jak podaje BMW - 5.75

Zawsze wlewałem całe 6 l i wtedy miałem max na bagnecie - taka ciekawostka - ostatnio wymieniałem olej i stary spuszczałem przez dwa dni jako ze nie używałem samochodu - wyjąłem filter, odciągnąłem rurką resztkę oleju z obudowy filtra a samochód po spuszczeniu oleju w normalnej pozycji podniosłem z jednej strony lewarkiem (postawiłem go pod kątem) i jeszcze zleciało kilka dobrych ml.

Po tak dokładnym spuszczeniu zalałem 6 l do środka i na miarce nie miałem już max jak wcześniej (po wcześniejszym przejechaniu się oczywiście, zgaszeniu sprawdzeniu na drugi dzień rano - po około 10 godz. tak jak zawsze to robię) a było 3/4 miarki - czyli liczę że 300 ml jeszcz udało mi się odciągnać starego oleju po tak gruntownym spuszczeniu. - to tak na marginesie.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
a ile oleju do 2.0 m50 :?:

a 5,75l oleju

Tak tyle podają.

Ja mam M50 i wchodzi tak jak podaje BMW - 5.75

Zawsze wlewałem całe 6 l i wtedy miałem max na bagnecie - taka ciekawostka - ostatnio wymieniałem olej...

A jaki teraz zalałeś? (W mojej już ostatnia zielona "dioda" się świeci, więc sonduję co i jak ;) - opcji :search: używałem ;) )

$M$
Opublikowano
Mam zalazny Castorla 10W60 RS Formuła Sport - jesto to pełny syntetyk pozatym bardzo dobry i nie taki żadki jak 5Wcośtam wieć silnik na nim pracuje bardzo ładnie i nie tak głośno jak na 5WX - naprawdę to dobry olej tyle że drogi.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg