Skocz do zawartości

Czy wie ktoś jak sie programuje pilota do centralnego w e32?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Panowie mam pytanko. Czy wiecie jak sie programuje pilota centralnego zamka w bmw e32?

Ostatnio zakładałem tylną roletę do swojej maszyny ;) i pod siedzisiakiem znalazłem pilota - scyzoryk z kluczykiem.Poprzedni właściciel twierdził że go zgubił :) Kluczyk pasuje ale niestety nie było baterii. Wymieniłem baterie ale zamek nie działa. Diody w pilocie się świecą ale nic wiecej sie nie dzieje.

Pozdrawiam!!

Opublikowano

Witam

Najlepsza metoda wg Mnie to:

1.kluczyk w stacyjce na pozycje 2 (drugą)

2.kluczyk scyzoryk zbliżyć do czujnika na podszybiu i nacisnąć przycisk (strzałka) do zapalenia diody + jakieś 3 sekundy

Tu jest opis: http://bmwe32.masscom.net/

dział:Retrofits

temat:Keyless entry

u mnie ten sposób zadziałał odrazu

nie zadziałał natomiast sposób serwisu BMW z instrukcji (stwierdzili uszkodznie instalacji) :)

powodzenia

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam!!

ANDREW1- U mnie ten sposób niestety nie działa :(

Próbowałem kilka razy ale nie ma żadnej reakcji.

Są jeszcze jakieś inne sposoby na to ustrojstwo ??

Szukam w internecie ale niestety nie mogę nic znaleźć.

Pozdrawiam!!

Opublikowano

jeśli jeszcze nie sprawdzałeś sterownika pod kanapą i odbiornika koło lampki nad lusterkiem to może tam jest coś nie tak

oczywiście do sposobu który podawałem potrzebne są co najmniej 2 kluczyki tj.jeden w stacyjce a drugi na podszybiu

(naciskamy strzałke dolną tą dalej od diody)

Opublikowano

Witam!

Sprawdzę te sterowniki może faktycznie coś tam jest nie tak.

Ale mam jeszcze jedno pytanko. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale miałem wymienianą stacyjkę i teraz do stacyjki mam inny kluczyk ale do drzwi pozostał oryginalny. Może to mieć jakiś wpływ?

Dzięki za szybką odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie ma to znaczenia w e32(brak EWS).Ten sposób,który opisał ANDREW1 jest jak najbardziej dobry,sprawdz sterownik pod kanapą,u mnie był uszkodzony dlatego centralny nie działał.
Nur bmw e32
Opublikowano

Centralki są chyba w porządku ponieważ centralny z kluczyka działa bez zarzutów.

Natomiast z pilota żadnej reakcji.

A po zaprogramowaniu tego pilota jest jakiś objaw że został zaprogramowany?

Pozdrawiam!!

Opublikowano
Objawem,że został zaprogramowany jest to,że otwiera i zamyka drzwi(pilot).Sprawdz jeszcze ten odbiornik,który znajduje się na podsufitce koło przycisku otwierania szyberdachu.
Nur bmw e32