Skocz do zawartości

reflektory w wersji uk a europejskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam dylemat ze swiatlami przednimi. Potrzebuje dostosowac je do angielskiego ruchu(moje auto ma kierownice po slusznej stronie :) Czy musze wymienic caly reflektor czy wystarczy jego przednia czesc, ta z soczewkami? Wstepnie ogladalem, to na moj gust roznica tkwi wlasnie w tej czesci ale moze ktos juz to robil i moze potwierdzic.

Dodam, ze zwykle deflektory odpadaja bo auto ma angielskie blachy i policji w uk to nie urzadza :cry:

Auto kupilem w uk od Szweda ktory przesiadl sie na prawa strone, dziwak jakis :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Siema. Było już o czymś takim tylko na odwrót z UK na PL. Poszukaj w wyszukiwarce. Sposób zmiany snopu światła powinien być taki sam, z tą różnicą, że ową "blaszkę" z tematów, które już były, przekręcasz w drugą stronę. Powodzenia...
Opublikowano

o tych blaszkach to wiem, sa to plastiki ktore nakleja sie odpowiednio na szklo reflektora, tzw. deflektory

Mi chodzi natomiast jaki typ reflektora ma e36:czy jest to paraboliczny czy soczewkowy?

Podobno przy parabolicznym elementem rozpraszajacym jest szklo przednie reflektora wiec wystarczyloby je wymienic zamiast calego(koszty) ale pewny nie jestem

Moze ktos z kolegow wie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o tych blaszkach to wiem, sa to plastiki ktore nakleja sie odpowiednio na szklo reflektora, tzw. deflektory

Mi chodzi natomiast jaki typ reflektora ma e36:czy jest to paraboliczny czy soczewkowy?

Podobno przy parabolicznym elementem rozpraszajacym jest szklo przednie reflektora wiec wystarczyloby je wymienic zamiast calego(koszty) ale pewny nie jestem

Moze ktos z kolegow wie?

Nie mowie o zadnych blaszkach przyklejanych na reflektory, ktore na stacji czy promach mozna kupic. Poszukaj tak jak ci mowilem.!!

Opublikowano

juz sie skapnalem ze nie zaskoczylem z tymi blaszkami, a kolega nord podal mi odpowiedz jak na tacy, dzieki jeszcze raz

W moim aucie mam ZKW i za soczewka jest H1 a drugie swiatlo ma H7 ale jak rozumiem trzeba przestawic to H1, od mijania

W boshu jak sprawdzalem w katalogu jest tak samo, H1 i H7