Skocz do zawartości

BMW e38 740i vs Audi A8 D2 4.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,czy mieliście możliwość porównywać te dwa samochody,może ktoś miał jeden i drugi :D ,chodzi mi po głowie zmiana na coś nowszego,e32 to super auto,ale lata swoje już ma.Jeśli chodzi o trwałość karoserii to bez wątpienia wygrywa audi(brak korozji,aluminium),czekam na odpowiedzi pozdr.
Nur bmw e32
Opublikowano

nie miałem Audi ale 740i już tak i z całą pewnością jest to auto godne polecenia każdemu kto ceni komfort i dynamiczną jazdę

auto raczej bez awaryjne a jakość blach nie jest gorsza od audi

Opublikowano
z tego co ja sie orientuje to 740 bedzie tansza w serwisowaniu(łancuszek zamiast paska rozrządu, mniej skomplikowane zawieszenie niz w A8, wydaje mi sie ze czesci do bmw sa tansze niz do Audi)
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano

Ja miałem okazję porównac audi A8 d2 z BMW E38 jednak nie z tymi silnikami co ty o nie pytasz ale jak dla mnie to tylko E38 ... Audi mi jakoś nie pasuje choc to naprawdę dobry samochód :)

Linia BMW jest dużo ładniejsza .. no i ten kokpit w stronę kierowcy :) :mrgreen:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Linia BMW jest dużo ładniejsza .. no i ten kokpit w stronę kierowcy :) :mrgreen:

E-38 już tego kokpitu tak bardzo nie ma

Opublikowano
Może nie ma tak jak w E36 ale jest to zrobione gustownie .. nie chciałbym mieć znowu w e38 całkowicie w stronę kierowcy .. tak jak jest to pasuje idealnie

Pozdrawiam,

Tomek