Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z oryginalnym hakiem. Mianowicie nie mogę go odpiąć mam wszystkie oryginalne instrukcje do niego i z tego co widzę brakuje mi jakiegoś zielonego przycisku przy haku. jakieś propozycje?
Opublikowano
Pewnie patrzyłeś na tą instrukcję,która jest w bagażniku w miejscu gdzie znajduje się lewarek,tam właśnie jest zielony przycisk na schemacie,nie wiem po co jest ten opis bo my mamy inne haki(orginalne),musisz włożyć ten malutki kluczyk w zamek,który znajduje się po prawej stronie haka,przekręcić go w lewo,następnie to czarne pokrętło po prawej stronie haka,docisnąć i przekręcić w prawo,teraz trzeba ciągnąć hak do góry,jeśli nie chce wyjść lekko pukać młotkiem od spodu.
Nur bmw e32
Opublikowano
myślałem że chodzi o ten kluczyk co jest w bagażniku takim drutem owinięty co służy do odblokowywania mechanizmu do haka wewnątrz bagażnika innego kluczyka nie mam. Może jakoś go zastąpie....
  • 2 lata później...
Opublikowano
Hej, u mnie było podobnie, hak nie był używany widać ze 20 lat i dla próby kiedyś postanowiłem go założyć. Hak ORIS, kluczyk w prawek strony, czerwone pokrętło. Myślałem, że się zepsuł bo za diabła nie mogłem przekręcić tego pokrętła. Ale trochę młotkiem, trochę WD 40 śmiga, aczkolwiek potrzeba dużo siły, żeby pokrętło przekręcić.
pozdrawiam Bartek