Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio mialem problemy z ukladem chlodzenia i w efekcie koncowym (ciagle musialem dolewac, nim skumalem w ktorym miejscu weze puscily) jezdze od jakiegos czasu na wodzie destylowanej. Czy moze to przyniesc negatywny efekt (jesli tak, to chyba nie od razu?). A drugie pytanie, jest wlasnie w zwiazku z tym, ze chce zalac jakis porzadny plyn, tylko jak najlepiej calkowicie spuscic plyn z ukladu chlodzenia (e36)?? dzieki i pozdrawiam.
Opublikowano
A moze po prostu zabraklo ci w samochodzie plasitowego tunelu oslaniaja cego witrak i wisko. Bardzo czase przypadki. :cry: :twisted2:

Takie rzeczy u mnie w autku nugdy nie gina, a jak zgina to na drugi dzien juz jest drugie :mrgreen:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Ostatnio mialem problemy z ukladem chlodzenia i w efekcie koncowym (ciagle musialem dolewac, nim skumalem w ktorym miejscu weze puscily) jezdze od jakiegos czasu na wodzie destylowanej. Czy moze to przyniesc negatywny efekt (jesli tak, to chyba nie od razu?). A drugie pytanie, jest wlasnie w zwiazku z tym, ze chce zalac jakis porzadny plyn, tylko jak najlepiej calkowicie spuscic plyn z ukladu chlodzenia?? dzieki i pozdrawiam.

Woda destylowana jest nie szkodliwa.....nie osadza sie kamien itp.

Ja u siebie zalalem plyn Dynager podobno jeden z lepszych a co do spuszczenia calutkiej wody z chlodnicy to chyba trzeba przedmychac komore silnika ale nie wiem dokladnie wiec sie nie sugeruj tym. Poza tym po szpuszczeniu wody zostaje jej tam nie wiele i to nie przeszkadza.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
No wlasnie po spuszczeniu wody u mnie przez korek do tego niby przeznaczony schodzi tylko woda ze zbiornika wyrownawczego... moze zadaje glupie pytanie, ale poza tym rozumiem, ze nie spuszcza sie wody na chodzacym silniku...
Opublikowano

Po wymianie wiska i pompy wody na nowe wszystko jest juz ok wskazowka nie wychyla sie juz tak bardzo a i nagrzewa sie chyba troche szybciej. Trzeba bedzie dla pewnosci wymienic jeszcze termostat wtedy bedzie juz ok...

Wczoraj wyruszylem do Torunia, auto spisalo sie bardzo dobrze.

Wstapilem rownierz do Chelmno i Lichen zrobilem wczoraj 900km temperaturka ladnie trzyma wszystko jest ok.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi :D

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
No wlasnie po spuszczeniu wody u mnie przez korek do tego niby przeznaczony schodzi tylko woda ze zbiornika wyrownawczego... moze zadaje glupie pytanie, ale poza tym rozumiem, ze nie spuszcza sie wody na chodzacym silniku...

Na bloku silnika jest sruba do spuszczania wody.

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan