Skocz do zawartości

nawiew+ogrzewanie kilka pytań-pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam kilka pytań i pilnie potrzebuję wskazówek, mianowicie w moim autko wczoraj wieczorem chyba padł wentylator od nawiewu coś tam dmucha ale jakby słabiej i teraz pytanie bo znalazłem kilka wątków ale odnośnie e39 nic konkretnego o e36 mam wersję bez klimatyzacji i teraz jak się do niego dostać bo w e39 trzeba rozkręcić całą deskę i czy ten wentylator trzeba wymienić czy można go jakoś uratować dodam, iż usterka może ta być spowodowana dostaniem się liści w obieg nawiewu nie wiem czy mam filtr przeciwpyłkowy,chciałem go wymienić ale facet mi przysłał do wersji z klimą taki prostokątny i muszę wymienić, jak odpalam nawiew do lecą tak jakby zmielone liście i paprochy, i teraz jak włączę ogrzewanie to tak jakby troszku spalenizną zalatywało i nie wiem czy to od tego czy jestem przewrażliwiony w poniedziałek zamawiam inny filtr ale z wentylatorem muszę coś jutro wykombinować bo strasznie buczy a bez nawiewu na szybę ciężko jeżdzić proszę o pomoc, jeżeli w e36 trzeba rozkręcić deskę to proszę o wskazówki jak to zrobić

DZIĘKI Z GÓRY !!!

Opublikowano

silniczek dmuchawy jest pod deska rozdzielcza ale dostac sie do niego mozna przez wymontowanie kratki wlotu powietrza miedzy maska a przednia szyba

w 6 cylindrowych by go wyciagnac trzeba odkrecic jeszcze kolektor.

Opublikowano
silniczek dmuchawy jest pod deska rozdzielcza ale dostac sie do niego mozna przez wymontowanie kratki wlotu powietrza miedzy maska a przednia szyba

w 6 cylindrowych by go wyciagnac trzeba odkrecic jeszcze kolektor.

okazało się że wentylatorek znajduje się tam gdzie dwa okrągłe filtry czyli koło mechanizmu wycieraczek, dostałem sie od strony maski wyciągając osłonę która jest montowana na 2 śrubki bez wyciagania kolektora notabene okazało się że na szczęści owy hałas spowodowany był dostanie się patyków i liści do wentylatora :) a stało się tak dlatego ponieważ nie mam filtrów ktoś je wyciągnął i zostawił same obudowy :cry2: , uniknąłem więc jednego wydatku ale czeka mnie zakup filtrów które nie są tanie :(