Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem że przekładki są poruszane co jakiś czas ale wyszukiwarka nic konkretnego nie pokazała a pytanie mam bardzo nietypowe :

kumpel ma e34 520i i brakuje mu mocy ...

czy jest jakiś silnik którego przekładka nie ciągnie za sobą wielkich kosztów związanych np, ze zmianą wydechu , skrzyni biegów , mostu itd ?

po prostu czy zmienił ktoś dwu litrówkę na coś większego ?

chodzi mi nie o wielkie rozmyślania co by było gdyby ...

tylko o konkretne wypowiedzi osób co takie coś robiły

moje zdanie jest jasne - sprzedać 520i i kupić coś konkretnego ale on auta nie chce się pozbywać bo ma fajny , zadbany egzemplaż

Opublikowano
wiem że przekładki są poruszane co jakiś czas ale wyszukiwarka nic konkretnego nie pokazała a pytanie mam bardzo nietypowe :

kumpel ma e34 520i i brakuje mu mocy ...

czy jest jakiś silnik którego przekładka nie ciągnie za sobą wielkich kosztów związanych np, ze zmianą wydechu , skrzyni biegów , mostu itd ?

po prostu czy zmienił ktoś dwu litrówkę na coś większego ?

chodzi mi nie o wielkie rozmyślania co by było gdyby ...

tylko o konkretne wypowiedzi osób co takie coś robiły

moje zdanie jest jasne - sprzedać 520i i kupić coś konkretnego ale on auta nie chce się pozbywać bo ma fajny , zadbany egzemplaż

Z przekładką nie ma wielkiego problemu, jeśli zmieniamy M20B20-->M20B25, M50B20-->M50B25. To najprostszy i najtańszy swap.

Wedle mojej wiedzy pasuje: skrzynia biegów, most, nawet sterownik może zostać (jeśli będzie końcówka 402 lub 403, przy 413 już nie pasuje). Jedynie trzeba zmienić silnik, przepływomierz oraz kompletny układ wydechowy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam skorzystam z okazji,a jak sie sprawa ma z przekladka e39tdsrok1999 na 2.5d,albo3.0d?pozd

cyba nikt takiego swapu nie robil.