Skocz do zawartości

Kilka pytan odnośnie 323 coupe e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań być może niektore sie powtorzyly ale szukając na nie odpowiedzi pewnie by mi troszke czasu zeszlo.

1.W samochodzie jest pół syntetyk , jaki olej lać taki sam tzn mobil 10w-40 czy jakis inny bedzie lepszy , nie chodzi o marke tylko czy syntetyk lub mineralny co dać?

2.Zawieszenie pół sportowe lubie szybko w zakręty wchodzić dlatego szukam zawieszenia ale budzet mam ograniczony.Czy w okolicach 1500zl kupie jakieś kompletny uklad zawieszenia tzn amory i spręzyny czy niema szans? Co i gdzie?

Czy wachacze i stabilizatory drążka jest jakims elementem wrazliwym który profilaktycznie warto wymienić?

3.Czy profilaktyka jest wymiana koncowek kierowniczych ?

Na allegro są tanie drążki i koncowki nowe czy takie coś warto profilaktycznie zrobić?

4.Czy olej w skrzyni biegów wymieniamy profilaktycznie czy niema takiej potrzeby?

5.Czy jesli na alufelgi bmw są to bodajrze 16 cali wchodzą opony o szer 225 to czy wejdą jakieś 205 ? czy bedą za duze luzy ? czy może to zle sprecyzowane pytanie?

6.Czy płyn hamulcowy nalezy wymienić caly czy dolać ?

7.Oczywiscie filtr powietrza,paliwa i jeszcze coś ?

8.Rozrząd lancuchowy czy w jakiś sposob sie zuzywa jak to z nim wygląda?

9.Lepiej lać 98 czy 95?

10.Czy kolektor w sprzedaży do 325 kopia supersprinta pasuje też do 323?

11.Czy tam jest jakiś ogranicznik mocy chip?

12.Co tak oslabia wersje 323 bo slyszalem że można latwo zwiekszyć osiągi o 20hp

Z góry dziękuje za pomoc

pzdr

Opublikowano

1. jak jest polsyntetyk i nie bierze duzo oleju to niech tak zostanie

2. co do ceny to nie wiem,

cd 2, 3,4,6 jak jest wszystko ok to nie, chyba ze lubisz pakować kase w niepotrzebnym momencie(tak nieliczni koledzy z forum niestety robia :duh: )

5. jak sa 225 i jest ok to 205 wejda na miekko

6 rozne opinie ale mozna dolac oczywiscie o takiej samej specyfikacji

7 mozesz dorzucic swieczki ale mozna odwlec-zalezy jak pali

8 wszystko sie zuzywa ale on jest przewidziany na wielkie przebiegi(niektorzy mowia ze jest niesmiertelny :D ), chyba ze bedzie slychac albo remont silnika wtedy wymiana

9 to jak wkazdym aucie bmw nie jest pod tym przypadkiem inne wiec sam sobie odpowiedz :D

wystarczy ode mnie

pozd

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!