Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam problem kupiłem pare dni temu ślicznotke 318 143 km coupe 2002 rok automat sprowadzona z włoch nie wiem czy dobrze czy źle egzemplarz sliczny ale kupiłem z instalacja gazowa o ktorej nic nie wiem : okazało sie ze to brc pełny sekwens cokolwiek to znaczy bylem u magikow paru od gazu i nikt nic nie radzi a dzieje sie tak ze przy jezdzi ok 150 km/h na gazie lub przy wduszeniu pedalu gazu zaczyna migac check po chwili zapala sie na stale i gdy schodzi na niskie obroty kuleje jakby nie pracowal na jeden gar :(bylem na przegladzie w warsztacie ktory bawi sie z bmw i nie podobala sie gosciowi praca sondy lambdy ktora mowi ciagle pokazuje napiecie 1 v cokolwiek sie robi goganci od gazu mowili ze wyrzucili sonde z odczytu gazu ale hmm juz sam nie wiem czy moze ona miec wplyw na ta instalacje czy ktos ma jakies pomysly prosze o cokolwiek pozdrawiam oddany fun marki ;) ps czy ktos wie jakie tam maja byc oleje w silniku skrzyni i dyfrze bo ponoc nietypowe :/
Opublikowano

po pierwsze kolego kupiles 2.0 r4 143KM tzw Valvetronic czyli brak przepustnicy a jej rolę przejął zawór

co to oznacza w skrócie

nie wiele osob zna się na takiej instalacji gdyz nie jest ona standardowa

skoro pedał gazu nie steruje juz przepustnica to moze tu jest problem ze gaz sobie nie radzi?

nic wiecej ci niestety nie napisze bo sam takiego silnika szukam ale bez gazu gdyz i tak jest on wystarczajaco oszczedny

Opublikowano
wiem ze 2 litry niecale napisalem tylko ze model 318 ci ja kupilem ja juz z gazem wiec szkoda zeby nie dzialal ale i tak dzieki za zainteresowanie jeszcze zobacze czy cos moze z ta sonda da sie zrobic :) czy to cos pomoze no ale skoro instalacja jest to dzialac raczej musiala..