Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z automatyczną skrzynią biegów, polega on na tym ze w czasie jazdy w korkach (pierwszy i drugi bieg) po jakimś czasie skrzynia przechodzi w tryb awaryjny. W czasie normalnej jazdy nawet w mieście gdy skrzynia pracuje na wszystkich przełożeniach można jeździć nawet 24h/dobę i nic się nie dzieje. Błąd znika po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu centralnego zamka - kiedy otworzę auto i włączę zapłon wszystko jest ok.

Podpinałem się do auta Carsoftem wywalił błąd: 33 Solenoid valve 2 / Speed sensor, turbine.

Dodam że moje BMW to 320cd 150KM z 2004r przebieg ok 50 000

Może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną lub da namiary na jakiegoś godnego zaufania speca od automatów z okolic Radomia lub z Mazowieckiego

Opublikowano
może sprawdz czujnik predkosciomierza jak wskazuje komputer.....moze on cos swiruje i przez to skrzynia przechodzi w tryb awaryjny....

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

dzięki za odpowiedz

napisz mi jeszcze gdzie znajduje się ten czujnik i czy to ten sam co daje sygnał na prędkościomierz bo ten ostatni dział ok

pzdr MC