Skocz do zawartości

PROSTE pytanie - szyba sterowana elektrycznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ello!!

Mam problem z szyba elektryczna w bryczce.(czytaj jaką mam bryczke w opisie moja bryka)

Naciskam guzik podnoszenia elekrytycznej szyby i idzie chwile w górę po czym idzie w dół (więcej niz do góry).Ale jak wcisnę mocno ów guzik czyli drugi stopień to pójdzie do góry bez problemu.

Czemu nie idzie w góre prawidłowo na pierwszym wciśnięciu???

Pozdrawiam i Życzę Miłego Dnia.

Sebastian.

>>>>Zapraszam na swoją stronę!!!!<<<<

Opublikowano

nie idzie, bo szyba napotkała opór i zadziałał czujnik przeciążenia (odczytał że komuś przyczasnoł rękę, więc opuścił szybę).

Przyczyna:

-najprawdopodobniej wytarta uszczelka (starte "włoski") na wysokości lusterka - można to sprawdzić w ten sposób, że należy polać wodą uszczelkę, lub zaobserować podczas deszczu czy szyba działa prawidłowo.

- jeżeli nie uszczelka, to po zdjęciu tapicerki możesz wyregulować szybę, tz zminić jej kąt. - tam jest taka łapa (szyna) po której jeżdzi lewy uchwyt szyby.

- jeżeli to też nie, to może przycisk - zamień z drugiej szyby i sprawdź

Jak byś znalazł sposób na wytartą uszczelkę to daj znać, zaznacze tylko że krem nivea działa tylko przez pare tygodni....

Opublikowano

Ello :D

Przełączniki są ok.Zrobiłem przekładki.

Jest chiba coś z tym czujnikiem. Włożyłem palce w szczelinę na szybę i ją poszeżyłem na siłę i muszę powiedziec że już są efekty.

Pare razy poszła na 1 stopniu wciśnięcia do góry bez opadania :D .

Czyli coś ją tam blokuje. Ale postęp jest znaczący.

Jest jeszcze możliwość że szyba jest rozprogramowana i dlatego tak wariuje.

Ponoć trza do kompa becię podłączyc i coś się tam ustawia i zajmuje to kupe czasu??????i niestety kasy.

Pozdrawiam i Życzę Miłego Dnia.

Sebastian.

>>>>Zapraszam na swoją stronę!!!!<<<<