Skocz do zawartości

Blad w komputerze a pozim plynu w chlodnicy normalny???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To jets dla mnie troche dziwne od jakiegos czasu mam blad w komuterze cze mam niski stan pozimu plynu w chlodnicy ale jak ostygnie i odkrecam korek to mam pol zbiorniczka tak jak powinno byc. Czy to czujnik jakis padl czy co??? :roll:
Opublikowano
Jest napewno bo ostatni wymienialem pompe wspomagania i visco i troche lezalem pod nia i jest tski czojnik. A czy jest mozliwosc ze mogl sie zepsoc jak tem byla na komuteze u mechanika 102 sopnie i taka wsumie napewno 2 msc bo teraz wymienilem visco i powinna byc 92 okolo tylkno nie wiem czy np 523i jak twoja tez taka powinna byc czy mniejsza bo bylem ze znajomym i mial w 523i 83 stopnie a wyruszalismy razem i zobilismy 20 km do mechaniora.
Opublikowano

to w końcu chodzi o temperaturę czy poziom ???

temperatura 102 C to na benzynowy silnik raczej normalna w końcu to układ ciśnieniowy a i termostat otwiera się dopiero przy 92 C

Opublikowano
nie no chodzi o poziom ale tak zapytalem przy okazji czy to normalna tem bo sie zdziwilem troche :shock: I teraz czy czujnik jest do wymiany czy poprostu skasowac blad w kompie??
Opublikowano

czujnik tak jak każda część mógł się zepsuć tylko musisz być pewny że masz układ dobrze odpowietrzony

by nie było tak że w czasie jazdy pompa przepompowuje płyn ze zbiorniczka do układu i wtedy pokazuje niski poziom