Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
założyłem wczoraj nowy termometr....z pod autka wisiały dwa kabelki tej samej barwy,wpiąłem sie i termometr pokazywał +16 zamieniłem przewody bo nie miałem pewnosci czy jest dobrze podpięty i też pokazał +16..zaizolowałem myśląc że jest to w takim razie bez znaczenia,ale wieczorem wyświetlał +21 za godzine +16 dziś rano też wprowadził mnie w błąd..Czy termometr sie jakoś kalibruje?? żle go podpiąłem? proszę o pomoc...SZukajka na niewiele się zdała..
Opublikowano
Mam to samo. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pokazuje tak dziwnie z mojej winy, bo zamocowałem go w nie orginalnym miejscu tam gdzie powiniwn byc, tylko gdzie indziej. Jak jest nagrzany silnik to łapie od niego ciepło i pokazuje więcej. Zaczniesz jecha to troche spada, bo go chłodzi powietrze, ale po krótkim postoju znowu wyższa temp. Póki co to mi to średnio przeszkada, ale jak będe grzebał coś w tamtych okolicach to go zamocuje gdzie indziej.