Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam maly problem ze zderzakiem tylnym otoz potrzebuje go sciagnac i wogle nie wiem jak sie do tego zabrac w wyszukiwarce nic nie znalazlem wiec zwracam sie z prosba do was jesli ktos wie jak sciagnac tyylni zderzak to bardzo prosze krok po kroku :D

pozdr :)

Opublikowano
No właśnie sam czy z belką? Ale łatwiej będzie z belką. Odkręc do z nadkól i jak zdejmniesz wstawkę tą na dole zderzaka to od dołu znajdziesz dwie sróby na torxa. Oe przechodzą przez odboje, i tylko je odkręcisz i do tyłu wysuwasz.. Później mqasz cały zderzak na tak jekby kołki rozporowe przyczepiony do białej belki. Musisz listwe zdjąć i od śrordka powypychać te kołki. Jak zakładać to oddzielnie najpierw belkę a później zderzak jest trchę łatwiej.
Opublikowano
a mi się te torxy kręciły z nakretka więc od wnętrza bagażnika przy podłużnicach są 4 nakretki odkręcamy i wychodzi wszystko

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D