Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem, dziś rano wsiadłem do samochody BMW 530d 2005 rok. i zauważyłem, że kierownica elektryczna nie działa, fotele elektryczne też nie reagują i ogrzewanie siedzeń też nie działa co to może być? bezpieczniki czy coś poważniejszego??
Opublikowano

E60 jest tak naszpikowane elektroniką że musiałbym być wróżką bym zgadł co to może być. Jak mi coś takiego by się działo to:

po pierwsze wyłączam silnik i włączam jeszcze raz, jak to nie zadziała i wiem, że nie zalało go i nie miałem stłuczki ew. szkodnika to jade do serwisu i tyle. U mnie np. jak siadało turbo to nie działał automatyczny tempomat (pokazywało błąd - failure) i auto przechodziło w awaryjny tryb - muł.

Opublikowano
jedyna podpowiedź jaka mi się nasuwa, to czy istnieje element elektryczny (stycznik?) odpowiedzialny za te elementy? Poza tym zgadzam się Jeromerem, że nie ma co gdybać. Awaria jednego elementu moze powodować bardzo dziwne reperkusje i objawy.
PawełH
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Prawdopodobnie komputer się zawiesił (nie pokazywał rzadnych błedów. Odłączyłem akumulator i podłączyłem i wszystko chodzi.