Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pewien problem

zapalam auto na benzynie (auto posiada instalacje gazowa sterowana komputerem) auto odpala ale gdy chce jechac to auto slabnie i gasnie!na wolnych obrotach wszystko chodzi cacy!na gazie wogole nie pali!po przelaczeniu automatycznym na gaz odrazu gasnie!

nie wiem co to moze byc! czy ktos z was spotkal sie juz z czyms takim??

pozdrawiam

Opublikowano

Trochę ogólnie opisałeś objawy, ale stawiam flaszkę ;-), że ostatnio miałeś solidny strzał gazu w kolektor dolotowy. Wskutek strzału gdzieś między kolektorem a przepływomierzem zrobiła się nieszczelność.

Na biegu jałowym, przy zamkniętej przepustnicy, nie ma ona istotnego znaczenia, ale po dodaniu gazu silnik dostaje sporo dodatkowego fałszywego powietrza przez tę nieszczelność i dlatego gaśnie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Problem rozwiazany! mialem zabezpieczenie przed przeplywomierzem! poprawilem i wszystko wrocilo do normy!

dzieki za podpowiedzi!

pozdrawiam!

Opublikowano
Zabezpieczenie powinno byc za przeplywomierzem jesli jakis patyracz zalozyl je przed szykuj sie niebawem na wymiane przeplywki!!! jeszcze jakis strzal i bedzie malo ciekawie poza tym jesli strzela tzn ze cos nie jest tak, poprawnie zalozona instalacja nie ma prawa robic takich rzeczy odwiedz dobrgo gazownika!!!
Opublikowano

inaczej: jest obudowa filtra powietrza - przeplywomierz - ochrona przed strzalami - i reszta! cos nie tak? podejrzewam przewody zaplonowe i swiece! na dniach to wymienie chodz przeraza mnie cena przewodow! ok 400 zl! jakie swiece polecacie oraz jakie przewody? mam na oku swiece NGK BKR6EK oraz przewody NGK RC-BW225 co myslicie o tym??

pozdrawiam

Opublikowano
inaczej: jest obudowa filtra powietrza - przeplywomierz - ochrona przed strzalami - i reszta! cos nie tak?

Kolejność OK.

mam na oku swiece NGK BKR6EK oraz przewody NGK RC-BW225 co myslicie o tym??

Dobry wybór.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).