Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymienialem ostatnio glowice przy 2,5 M20 slyszalem rozne opinie na temat dokrecania glowicy moze mi ktos doradzic jak powinno sie to zrobic? Po 15 min na zimnym silniku dokreca sie i to powinno wystarczyc, slyszalem jednak opinie ze po jakims czasie okolo 2 tygodnie nalezaloby ja dokrecic bardziej! Dodam ze ekspluatuje ja dosc intensywnie :) i wolalbym uniknac kolejnej naprawy!
Opublikowano
Wymienialem ostatnio glowice przy 2,5 M20 slyszalem rozne opinie na temat dokrecania glowicy moze mi ktos doradzic jak powinno sie to zrobic? Po 15 min na zimnym silniku dokreca sie i to powinno wystarczyc, slyszalem jednak opinie ze po jakims czasie okolo 2 tygodnie nalezaloby ja dokrecic bardziej! Dodam ze ekspluatuje ja dosc intensywnie :) i wolalbym uniknac kolejnej naprawy!

Generalnie nalezy przestrzegac zalecen producenta uszczelki, jedne

bardizej "ustepuja" inne prawie wcale. Jak robilem kiedys glowice

w starym mesku to dokrecalem tyko raz pozniej nic nie robilem juz.

Ale pewnie warto sprawdzic czy nie dostaje sie woda do oleju i

na odwrot

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl