Skocz do zawartości

urwana klamka schowka - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przeszukalem forum odpowiedzi nie znalazlem :)

Problem glupi conajmniej:

zostala mi w rece klamka schowka pasażera (a dokladniej wystajaca jej czesc). Zakupilem nowe cięgno klamki, ale...

...zadnym znanym mi sposobem nie moge otworzyc teraz tego schowka :) nie ma za co pociagnac, nie ma czego odgiac - nie mam po prostu pojecia jak teraz otworzyc schowek lub go wyjac. Te blaszki ktore sa pod ciegnem klamki ruszaja sie, ale za ich pomoca nie udalo mi sie otworzyc. Wcisnac srubokretem zapadki wewnatrz schowka tez mi sie nie udalo...

Moze ktos z was mial juz taki problem i wie jak pomoc?

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

o żeby tylko takie problemy były z e39 ... :D

wyjmnij zaślepkę poduszki pasażera i od góry dwoma śrubokrętami ściśnij rygielki zamka schowka (widać je wyraźnie)

a zaślepka jest tylko wciśnięta w deskę rozdzielczą

Opublikowano

rozumiem ze na rozpietym aku :)

ta poduszka wychodzi bez problemu? jakis specjalny trik na jej podwazenie?

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

poduchy nie wyjmujesz !!!!!!!!!!!!!!!!

wyjmujesz tylko zaślepkę i zaglądając w kierunku zamka bez problemu go będziesz widział (rygielki)