Skocz do zawartości

Przymula po kilkuset kilometrach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z moją bunią.Ostatnio jechałem na trasie i po ok 400-500km zaczęło mi ją przymulać.Nie chciała wejść powyżej 3000 obrotów.

Pózniej było jeszcze gorzej bo zaczęło ją szarpać przy ruszaniu i nie chciała jechac więcej niż 110km/h.Następnego dnia rano kiedy auto "odpoczęło" wszystko wróciło do normy.Jaka może być tego przyczyna?

Czy to może być jakiś filtr?Np.paliwa,powietrza?

Opublikowano
miałem kiedyś tak samo w mondeo 1.8 TD, okazało się że to jakaś dźwigienka w turbinie się zacierała.
Opublikowano
Mam taki problem z moją bunią.Ostatnio jechałem na trasie i po ok 400-500km zaczęło mi ją przymulać.Nie chciała wejść powyżej 3000 obrotów.

Pózniej było jeszcze gorzej bo zaczęło ją szarpać przy ruszaniu i nie chciała jechac więcej niż 110km/h.Następnego dnia rano kiedy auto "odpoczęło" wszystko wróciło do normy.Jaka może być tego przyczyna?

Czy to może być jakiś filtr?Np.paliwa,powietrza?

a jechałes w górach? był upał?

bo jeśli tak to jest to dość typowe zjawisko dla td że puchnie w takich warunkach

Opublikowano

Za pierwszym razem jechałem trasę Wrocław-Przemyśl i upał był.Za drugim razem Przemyśl-Lublin też był ale znacznie mniejszy.

Jeżeli to jest typowe zjawisko,to jak można się tego pozbyć?

Jak wracałem z Wrocka to już przed Krakowem zaczęło to się dziać więc ok.350 km jechałem do 110km/h.

To 110 to trochę wolno!Znacznie mi to czas wydłużyło.

Opublikowano
2 razy byłem w chorwacji 2 różnymi tds-ami i kazdy mi to samo robił - puchł w górach -jak było ciepło, ale nie az tak żeby nie mozna było jechać wię ej niz 110- po prostu był słabszy - odczuwalnie słabszy był dół ( ruszanie zmiejsca)