Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam w e38 telefon ale nie mam pojęcia jak on działa niczym nie mogę go włączyć żadnym przyciskiem co zrobić jak go uruchomić na dodatek wsadzam kartę startowa niemiecka i tez nic.
Opublikowano

Witam !!!

To jest oryginalny telefon BMW. Ja mam taki sam w swojej betce E 39 Najpierw włóż kartę startową w podłokietnik pod słuchawką . U mnie chodzi w Erze i jest OK.

Jak to zrobisz to bedziesz miał po polsku napisy w telefonie i na monitorze. Pewnie masz też zestaw głośno mówiący. Mikrofon masz koło oświetlenia.Dalej włączasz przyciskiem na górze po prawej stronie i sieć znajduje ci automatycznie.

Jak ci zadziała to napisz

Pozdrawiam

dm
Opublikowano
Witam !!!

To jest oryginalny telefon BMW. Ja mam taki sam w swojej betce E 39 Najpierw włóż kartę startową w podłokietnik pod słuchawką . U mnie chodzi w Erze i jest OK.

Jak to zrobisz to bedziesz miał po polsku napisy w telefonie i na monitorze. Pewnie masz też zestaw głośno mówiący. Mikrofon masz koło oświetlenia.Dalej włączasz przyciskiem na górze po prawej stronie i sieć znajduje ci automatycznie. Tylko ten przycisk to jest kółko a w nim kropeczka i musisz troszke dłuzej przytrzymac a co do karty to musisz włozyc całą dużą karte startową.

Jak ci zadziała to napisz a jak znasz angielski to obsługa jest we wczesniejszych postach

Pozdrawiam

dm
Opublikowano

Witam ponownie.

wsadziłem kartę ery ale nic mi to nie dało nadal nie działa 0 reakcji czysty wyświetlacz porostu nic sie nie włącza. na dużym wyświetlaczu nie mam telefonu ale mam code nie wiem może to code ma cos wspólnego z telefonem muszę w nim wpisać jakiś pin 4 liczby czy coś. pozdrawiam i proszę o odp.

Opublikowano

Witam ponownie.

wsadziłem kartę ery ale nic mi to nie dało nadal nie działa 0 reakcji czysty wyświetlacz porostu nic sie nie włącza. na dużym wyświetlaczu nie mam telefonu ale mam code nie wiem może to code ma cos wspólnego z telefonem muszę w nim wpisać jakiś pin 4 liczby czy coś. pozdrawiam i proszę o odp.

Opublikowano

Witam ponownie.

Opublikowano

Witam ponownie.

Opublikowano

Witam !

Jeżeli na wyswietlaczu nie masz napisu telefon ( napis zależy od języka ) to znaczy ,że komputer nie widzi telefonu, a to znaczy że możesz mieć padnięty moduł od telefonu.

A napis code to jest taki drugi immobiliser. Działa on na zasadzie 4 cyfrowego pinu ,który wpisujesz sam według uznania , a żeby go zaktywować musisz przekręcić kluczyk i wpisywac kod na białym tle wyświetlacza. Po zaakceptowaniu code będzie aktywny i nie odpalisz samochodu.

Ale działa to jednorazowo. Przy każdym odpaleniu musisz podac kod,

Oczywiście możesz go dowolnie zmieniać.

Jak się uporasz napisz

dm
Opublikowano
witam z tym kodem to rozkminiłem ale moduł to który jest co możne z nim być nie tak? ile możne on kosztować? a możne wiesz co zrobić zęby tv była w kolorze jakaś antenę gdzie co i jak? a i przy okazji mam kolorowe paski na wyświetlaczu co zrobić żeby zniknęły da się coś z tym zrobić? i radio mi się włącza i wyłącza dźwięk dokładniej odczepiłem kostkę od takiej czarnej puszki i działa ale zdarza się ze wyłączy przez jakiś dół jak wjadę. temat inny ale jak uj tyle mozesz mi powiedziec to masz rade na to. pozdr
Opublikowano

Witaj !

Pokolei.

Nie wiem ,ile kosztuje moduł , ale najpierw musi być pewny, że to padł moduł ( to były tylko moje przypuszczenia ) , trzeba byłoby sie podpiącć pod kompa i sprawdzić dokładnie.

A co do TV to nie potrzebna ci żadna dodatkowa antena , anteny są w słupkach ,a żeby mieć kolor w TV , to wejdż w TV zakładka Set dalej TV-Format i wybierz PALDK 6 . Będziesz miał wtedy kolor , dalej ustawisz sobie pozostałe parametry wg uznania (telegazeta , jasność, kontrast itd)

dm
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

witam!przepraszam ze wtrace tak pozno ale w bagazniku po lewej stronie powinna byc centralka telefoniczna w ktora sie wklada cala karte ni ta mala tylko ta duza bez wyrywania tej malej i telefon powinien dzialac w kazdej sieci.

Pozdro zWRC!!!

moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!