Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem E36 318i (92r.) :D . Auto sprowadziłem z Berlina i poprzedni właściciel powiedział, że samochód wyposażony jest w alarm (vegfahrspere). Pod maską na nadkolach zamontowane są dwa żółte czujniki z narysowanym trójkątem ostrzegawczym (podobno są od alarmu). Nie wiem jak sprawdzić czy to działa. Próbowałem różnych rzeczy... (Odpalanie auta z zamkniętymi drzwiami, bujanie samochodem :mad2: itp...) ale nic nie zawyło a auto zawsze udało mi się odpalić. Czy ktoś wie jak sprawdzić czy alarm działa? :?:

Opublikowano
Sprobuj podniesc zamkniete auto z zalaczonym alrmem na podnosniku jakims np oryginalnym swoim...musi zawyc...daj znac cjak poszlo
Marcin-coupe...BMW theBestMachineontheWorld
Opublikowano
Co do tych żółtych czujników to nie są one chyba od AIR-BAGu bo porównywałem jak wygląda to u kolegi, który też ma E36 (inny silnik bo 2.5 w coupe) ale on w tym miejscu nic nie ma.
Opublikowano

witam

to wszystko zalezy który masz rocznik samochodu do około 94r były czujniki na nadkolach potem ich nie było

:D

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS