Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanowne grono.Zwracam się do Was z moim problemem może ktoś z Was już go przerabiał.Mój samochód to x5 3D z 2003r.Podczas jazdy zapaliła się kontrolka taka jak do grzania świec pod spiralką DDE.Nie czułem jakiegoś drastycznego spadku mocy ale silnik jakby troche głośniej pracował.Od dwóch dni pojawia się to nie regularnie.Czytałem na forum że to może być pompa paliwa w zbiorniku ale jeśli ktoś mógłby mi coś przybliżyć (która pompa i jak się do niej dobrać) to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam
Opublikowano

Ciężko weryfikować, gdy nie masz odczytu pamięci błędów sterownika silnika. Może być pompa, może czujnik wałka rozrządu, a może jeszcze wiele innych rzeczy. Podepnij auto pod komputer, podaj jakie błędy się zapisały - bo wymienianie elementów, "bo być może to będzie to", jest zbyt czasochłonne, mało precyzyjne i do tego.. drogie.

Gdyby był problem z pompą paliwową odczułbyś to bardziej, niż tylko słysząc głośniejszą pracę silnika.

Pozdrawiam.