Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc w Bialymstoku ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

Niestety nie mam dostepu do forum "Polecane warsztaty" wiec pisze tutaj.

Jestem na "wyjezdzie" w Bialym stoku i kiedy juz mialem wracac do domu cos sie pomiedzalo mojej malej. Co jakis czas zapala sie lampka DSC + ABS + "wykrzyknik" i silnik sie wylacza. Wszystki trwa jakies 2 moze 3 sekundy potem wraca do normy. Czasem to trwa dluzej tak, ze samochod staje i nie moze zapalic. Po 2 minutach wszystko wraca do normy i moge jechac dalej.

Czy mozecie mi polecic jakis warsztat w Bialymstoku, gdzie maja kompa i co nieco wiedza o naszych samochodach, zeby mnei poratowali bo do domu mam 400 km wiec troche boje sie tak wracac.

Samochod to E46, 330d z 2002 roku.

Dzieki za pomoc

KACPER

+48691444481

Opublikowano
Witam przy tej awarii możesz spokojnie jezdzić pada ci moduł abs a jak te lampki się palą to niemasz trakcji i absu ale jechać można bez problemu .
Opublikowano
Witam przy tej awarii możesz spokojnie jezdzić pada ci moduł abs a jak te lampki się palą to niemasz trakcji i absu ale jechać można bez problemu .

No ale czy to normalne, ze w takim przypadku gasnie silnik i potem przez 2,3 minuty nie chce zapalic ??

KACPER

Opublikowano

kolego k631 zaczalbym od przeczytania jeszcze raz w czym problem zanim takiej pochopnej porady udzielisz.

Gdyby nie to, ze silnik gasnie to smialo mozna jechac dalej.

Natomiast w tym wypadku nie ryzykowalbym i jak najszybciej na diagnoze sie udal.

I dostep oczywiscie masz do warsztatow tylko sa 2 dzialy:

warsztaty polecane przez klubowiczow - tutaj nie wejdziesz

warsztaty polecane przez forumowiczow - tutaj kazdy ma dostep

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=10

Opublikowano
Witam Sory ze wyleciał mi ten silnik z rozpędu przeczytałem post więc na odległość nikt nie poradzi może coś z masą ,ale to może musisz jechać na diaga jak koledzy radzą.