Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Ostatnio zauważyłem że z tyłu samochodu dochodzą dziwne dźwięki tzn gdzieś z okolic kół. Szczególnie jset to wyczuwalne na rondzie bo dźwięk jest na tyle charakterystyczny jakby przeskakiwanie.... Są to takie głuche bicia które zwiększają swoja częstotliowsc i głosność... Poradzcie co to może byc:(
Opublikowano

Napewno z Tyłu? a nie wydaje Ci się ze ze środka samochodu?

Ja tak miałem i okazało się ze to Sworzeń :/ z przodu ale nie wiem do tej pory jak to mozliwe. A Mialem to samo.

Opublikowano
Nie, napewno z tyłu. bo z przodu mam całe zawieszenie wymienione... Ten dxwięk dochodiz z tyłu słychać go z bagażnika jak idzie gdzieś ze spodu auta....
Opublikowano

Sprawdz czy klucz do kol w cos nie udeza. Albo czy tlumik sie nie poluzowal.

Ja gluche bicia mialem przez sworzenie i dziwne bo tez myslalem ze to z tylu.

Opublikowano
Ale sworznie z tyłu? chyba nie ma sworzni z tyłu czy sa? Klucz to nie. Predzej ten tłumik ale uderzenia sa na tyle mocne ze czasem "ciepie" lekko autem na boki...:( ale tak lekko
Opublikowano

Ja mialem dzwieki jak by cos sie przekladalo blacha o blache.

Szukalem tego 2 tygodnie. wkoncu sie wkurzylem i pojechalem do mechanika.(kolegi)

Opublikowano
Na prostej cisza, ale wystarczy jakis uskok na drodze i słychac jak sie tam cos tłucze... Na dziurach bardzo słychac i własnie szczególnie na rondzie kiedy auto dostaje lekkiego pochylenia na którąś ze stron... :cry:
Opublikowano

Mowie Ci ze to musi byc sworzen bo ja mialem to samo kropka w kropke.

Sprawdz czy sworzenie nie maja luzu. I Jak bys wymienial to wymien odrazu 2. Ja wymienilem 1. nie pytaj o skutki..