Skocz do zawartości

Moja 324D nie podaje paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jeżdżę nią 3 lata i dzisiaj nagle przestała podawać paliwo. Co robić? Od czego zacząć? :modlitwa: Edytowane przez enki
Opublikowano
Wyjąłem ten przezroczysty wężyk i wsadziłem go prosto do małego pojemnika z olejem. I ssie jak diabli. Tak więc może problem tkwi w filtrze.
Opublikowano
Może na obudowie filtra masz jakieś nieszczelności, bo nie wierze żeby filtr aż tak się zapchał... Zobacz na obudowie filtra plastikowy ciemno brązowy pierścień, jest to element który podgrzewa paliwo w zimie poniżej 5*C, możliwe że on pękł i pompa zasysa "lewe powietrze" zamiast paliwa, ewentualnie przejrzyj cały przewód paliwowy od filtra aż do baku, acha i jeszcze zobacz na smok zasysający paliwo z baku, jest tam taka drobna siateczka, która też lubi się zapchać i wtedy pompa nie może pociągnąć paliwa z baku. Pozdrawiam.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
To był jednak filtr. Założylem nowy i jest OK. W starym była ciemnobrązowa galareta. Dzięki za porady i pozdrawiam.